METEO 8 decembrie 2014

Cod galben de ploi şi ninsori în aproape toată ţara. Harta meteorologilor

de Covasna Media | 542 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului, valabilă de luni de la ora 23.00 până miercuri la ora 10.00. Precipitaţiile se vor extinde dinspre sud şi să cuprindă majoritatea zonelor.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni, ora 23.00, până miercuri, la ora 10.00, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud şi va cuprinde treptat majoritatea zonelor.

În Oltenia şi în Muntenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse în general între 25 şi 50 de litri pe metru pătrat.

În Moldova, în noaptea de luni spre marţi vor fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie şi burniţă, care local vor depune polei. Ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în dealurile subcarpatice.

cod galben

În zonele montane şi submontane va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 15-20 de centimetri, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul se va intensifica în sud-estul ţării, unde rafalele vor depăşi 55-60 de kilometri pe oră, dar izolat şi pe crestele montane, unde trecător va viscoli sau spulbera zăpada.

Avertizarea a fost emisă pentru Bucureşti şi 30 de judeţe, respectiv Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Brăila, Argeş, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.