ACTUALITATE 8 decembrie 2014

Peste 1.600 de elevi covăsneni participă la simularea examenelor de Bacalaureat

de Agerpres | 588 vizualizări

Peste 1.600 de elevi din judeţul Covasna vor participa săptămâna aceasta la simularea examenelor de Bacalaureat, în urma cărora vor fi stabilite strategiile de pregătire pentru examenele din vară.

Simularea va avea loc în perioada 9-11 decembrie a.c, la Limba română, Limba maghiară, Matematică sau Istorie, iar la aceasta vor participa 1.640 de elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, dintre care 501 români şi 1.139 maghiari. Examenele se vor desfăşura pe durata a trei ore, iar notele obţinute vor fi trecute în catalog.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna a precizat că scopul simulării este de a obişnui elevii cu atmosfera de examen şi de a evalua nivelul de pregătire al acestora pentru a le putea îmbunătăţi cunoştinţele.

La simularea Bacalaureatului din luna noiembrie 2013 rezultatele elevilor covăsneni au fost slabe – la Limba Română promovabilitatea a fost de 48,9%, la Limba maghiară de 60,4%, la Matematică de 19,5%, iar la Istorie de 78%. La sesiunea din vara acestui an, rata generală de promovare a fost de 57,25%, cu aproape 13 procente mai mare decât în anul anterior, iar proba cea mai dificilă a fost Limba şi literatura română. Cele mai bune rezultate au fost obţinute de elevii de la Colegiile „Székely Mikó” şi „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe (în jur de 90% promovabilitate), iar cele mai slabe de liceele tehnologice.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.