ACTUALITATE 9 decembrie 2014

Matematica le dă bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a

de Székely Emőke | 512 vizualizări

Șapte din zece elevi de clasa a VIII-a din județul Covasna au picat la matematică la simularea examenului de Evaluare Națională. Situația este mai bună la proba de Limba și Literatura Română și cea de Limba și Literatura Maternă, unde procentele de promovabilitate au fost de 47,10%, respectiv 80,65%, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Covasna.

Proba de Matematică s-a dovedit a fi cea mai dificilă pentru elevii de clasa a VIII-a din județ, din cei 1.926 de elevi înscriși la examen 1.354 au luat note sub 5, majoritatea între 3 și 4, și astfel doar 29,70% dintre ei au obținut notă de trecere (30,13% secţia română şi 29,53% secţia maghiară).

La Limba şi Literatura Română 47,10% dintre elevi au luat note peste 5, cei de la secţiile române având o promovabilitate mai ridicată, de 67,89% faţă de 38,93% secţia maghiară. La proba de Limba și Literatura maternă procentul de promovabilitate a fost de 80,65%.

Potrivit rezultatelor făcute publice de IȘJ, au fost obținute 10 note de 10, din care 6 la Maghiară, 3 la Matematică și 1 la Română, obținută de un elev de la secția maghiară.

Simularea examenului de Evaluare Națională a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, iar conducerea IȘJ spune că scopul acestei simulări este acela ca elevii să se obișnuiască cu atmosfera de examen, și pentru ca școlile să vadă o situație clară asupra pregătirii elevilor, și să ia măsurile care se impun pentru ca rezultatele din vară să fie mai bune.

La simularea examenului de Evaluare Națională care a avut loc pentru elevii care acum sunt liceeni, rezultatele au fost asemănătoare, însă în vară procentele de promovabilitate au fost mai crescute, peste 72% dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Covasna obţinând note de trecere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.