SPORT 10 decembrie 2014

Antrenorul Farkas Attila este mulțumit de evoluția echipei de futsal FC Sepsi

de Székely Emőke | 928 vizualizări

Anul acesta s-au desfășurat 14 etape din Liga I la futsal, iar după tur și 3 etape din retur echipa FC Sepsi din Sfântu Gheorghe se află pe locul 5 în clasament cu 7 victorii, 2 egaluri și 3 înfrângeri. Antrenorul Farkas Attila spune că au pornit mai greu, fiind nevoiți să o ia din nou de la zero la începutul sezonului, dar că pe parcurs echipa s-a închegat și este mulțumit de prestația elevilor săi.

„Dacă mă uit doar la meciurile din tur, spun că sunt mulțumit, însă dacă iau în calcul și cele două partide jucate din retur, sunt foarte mulțumit pentru că am reușit să câștigăm două partide foarte grele. Am învins campioana României, apoi am avut un meci la Reșița, unde ne-am luptat nu doar cu echipa, ci și cu arbitrii și conducerea clubului gazdă” – ne-a declarat Farkas Attila.

Acesta a adăugat că începutul sezonului 2014-2015 a fost greu pentru că mai mulți jucători au plecat de la echipă, au venit alții noi, și gruparea nu a fost îndeajuns de închegată.

„Din prima linie de anul trecut au plecat 3 jucători. Au venit alții, dar vorbim de futsal, un sport bazat pe scheme, unde dacă nu ai o echipă închegată, nu reușești să aduci rezultate. Asta s-a și văzut în cea de a doua etapă, când am pierdut pe teren propriu contra Muncitorul Reșița, o echipă nou promovată. Între timp însă am evoluat, băieții au muncit din greu și le mulțumesc pentru acest lucru, așadar suntem încrezători în ceea ce privește restul sezonului. Obiectivul nostru este același ca cel formulat în toamnă, și anume un rezultat mai bun decât anul trecut, când am terminat pe locul 4” – spune antrenorul.

Farkas Attila a amintit și de lipsa portarului Andrei Grigoraș, care a suferit un accident chiar înaintea debutului de campionat și a fost indisponibil. Antrenorul spune că acesta se va alătura echipei pe data de 5 ianuarie, când încep pregătirea. În acest context Farkas Attila a spus că este mulțumit pe prestația portarului spaniol adus în locul lui Grigoraș, dar și de cea a lui Kisgyörgy Zsolt, care, spune el, a arătat că poate fi un element de bază al echipei.

„Cred că am fi putut mai mult”

Căpitanul Máté József ne-a declarat că în opinia lui cel mai greu meci din acest sezon a fost cel de acasă cu Odorheiu Secuiesc, partidă pe care au salvat-o practic „din mormânt”.

„A fost incredibil cum am reușit să revenim după ce am fost conduși cu 5-1. Partida s-a încheiat la egalitate, 5-5, dar în ultimul minut, ambiționați și împinși de public, am fi putut chiar câștiga. Cred că acesta a fost cel mai greu meci din tur. În ceea ce privește prima parte a sezonului în ansamblu, cred că am fi putut mai mult. Dacă nu pierdeam cu Reșița acasă și câștigam la Galați, eram mai aproape de locul 4” – ne-a declarat Máté József.

Antrenorul echipei, Farkas Attila, spune că nu e exclus ca pentru a doua parte a sezonului să aducă doi jucători, și a menționat și faptul că planul clubului pe termen lung este acela de a crește sportivi din oraș. Un pas important în acest sens a fost deja făcut, echipa de U19 fiind înscrisă în campionatul național organizat de Federația Română de Fotbal pentru această grupă de vârstă.

„În echipa de juniori avem un portar care s-a remarcat deja, și pe care vom conta cu siguranță în viitor. Scopul nostru este acela de a crește proprii jucători, de a avea continuitate. Pe această cale aș dori să mulțumesc Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Consiliului Județean Covasna, sponsorilor, partenerilor și fanilor pentru sprijinul acordat și le urez sărbători fericite” – a concluzionat Farkas Attila.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.