ACTUALITATE 10 decembrie 2014

Weekend cu soare, dar şi ger

de Covasna Media | 535 vizualizări

Meteorologii anunţă că vremea se ameliorează, iar mercurul din termometre va mai creşte puţin. De asemenea, sfârşitul de săptămână va readuce soarele pe cer, perioadă când vom scăpa şi de ploi şi ninsori.

Pentru joi avem, în sfârşit, veşti mai bune de la meteorologi. Vremea se ameliorează şi mai cad precipitaţii mixte, slabe, doar în jumătatea nord-vestică a ţării şi cu totul izolat în celelalte regiuni. Izolat, sunt condiţii de formare a poleiului, iar în zonele joase e şi puţină ceaţă, mai ales în primele ore. Vântul mai are ceva răbufniri la munte, iar maximele, în uşoară creştere, pleacă de la 1 grad în Moldova şi ajung la 8 grade în sudul litoralului.

Pentru vineri, meteorologii anunţă, în sfârşit, vreme în general frumoasă, dar mai rece decât în zilele precedente dimineaţă în majoritatea zonelor. Soarele împarte cerul cu norii, dar în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali mai sunt înnorări şi local precipitaţii slabe, mai ales ninsori. Sunt şanse sporite ca şi în Dobrogea cerul să fie încărcat de nori şi izolat să plouă slab. De remarcat, însă, că ceaţa însoţită de nori joşi, stratiformi, revine în peisajul meteorologic îndeosebi în primele ore. Vântul e mai alert la munte şi pe litoral, iar maximele se vor situa între 0...1 grad în estul Transilvaniei şi 10 grade în zonele deluroase din sudul ţării.

Sâmbătă, temperaturile continuă să crească uşor, mai ales la deal şi la munte, dar în zori va fi frig în bună parte a ţării, cu temperaturi sub pragul îngheţului şi chiar ger în estul Transilvaniei. După-amiaza vine însă cu maxime de la aproximativ 0 grade în depresiuni până spre 11...12 grade, cel mai probabil în Dealurile Banatului. Cerul va fi variabil şi abia spre seară se înnorează în nord-vest, unde pe arii restrânse îşi fac apariţia ploi slabe, iar în nordul Carpaţilor Orientali lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase, dimineaţa va fi ceaţă însoţită de norii stratiformi. Vântul e mai turbulent la munte şi trecător în Moldova şi în sudul Banatului.

Încheiem săptămâna cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, mai ales la deal şi la munte. În nord şi în nord-vest sunt înnorări şi precipitaţii slabe, ploi, dar şi lapoviţă şi ninsoare în nordul Orientalilor. În celelalte regiuni vremea e mai plăcută, dar ceaţa matinală nu lipseşte. Maximele vor fi în general între 2 şi 13 grade. În prima parte a săptămânii viitoare temperaturile rămân uşor mai ridicate decât în mod normal în a doua decada a lunii decembrie, în special la deal şi la munte. Dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă în zonele joase, iar de miercuri cresc din nou şansele de precipitaţii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.