ACTUALITATE 11 decembrie 2014

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna în vizită la CNMV

de Székely Emőke | 1226 vizualizări

Un grup de elevi de gimnaziu de la Școala „Avram Iancu” din Covasna a vizitat joi Colegiul Național „Mihai Viteazul”, unde elevii au intrat în sălile de clasă și laboratoarele instituției și au stat de vorbă cu colegii lor mai mari pentru a ști mai multe despre această unitate. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Caută informația, descoperă-ți vocația”, derulat în parteneriat cu mai multe școli din oraș și din județ.

„Este un schimb de experiență prin care încercăm să aducem aproape de noi copiii de la alte școli, să ne facem cunoscuți prin intermediul lor. Cred că sunt cei mai buni receptori a ceea ce facem noi. Este foarte diferit să mergem și să prezentăm, sau să vorbim despre propriile noastre activități. Dacă vine copilul la fața locului poate observa, poate constata de fapt ce se întâmplă în CNMV. Sperăm că o parte din acești copii care ne vizitează să își descopere adevărata vocație în alegerea ulterioară a drumului” – ne-a declarat directorul adjunct al CNMV, Maria Băilă.

Aceasta a mai spus că au fost deja vizitați de un grup de copii din Dobârlău, care au fost plăcut impresionați de ceea ce au văzut. „Nu-și imaginau ca școala să fie așa. Nu-și imaginau că vor găsi atâta deschidere din partea cadrelor, au fost surprinși de căldura cu care au fost primiți, de deschiderea de care au dat dovadă cadrele, și faptul că i-au primit la anumite activități și au fost impresionați de colegii lor mai mari” – spune Maria Băilă.

Directoarea CNMV, Luminița Costea, este de părere că aceste vizite sunt benefice în primul rând pentru elevi, pentru că astfel ei au ocazia de a se hotărî dacă vor să urmeze un liceu teoretic sau unul tehnologic după terminarea gimnaziului.

Copiilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” le-a plăcut ceea ce au văzut la CNMV, unii dintre ei au spus că doresc să urmeze liceul aici. Între cele două școli există de altfel un consorțiu școlar, iar directorul unității din Covasna, Henorel Olărescu, a spus că imaginea CNMV în rândul elevilor săi este una foarte bună. „La înființarea consorțiului noi am căutat o școală de elită, iar CNMV este o școală de elită. Acest proiect este doar unul dintre multele proiecte pe care le desfășurăm, și cred că este unul benefic” – ne-a declarat directorul.

În perioada următoare alte grupuri de elevi de gimnaziu vor merge în vizită la CNMV.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.