ACTUALITATE 14 decembrie 2014

Prognoza meteo pe trei zile. Vreme caldă pentru mijlocul lui decembrie

de Covasna Media | 476 vizualizări

Săptămâna începe cu vreme mai caldă decât în mod obişnuit pentru mijlocul lunii decembrie. La prânz vor fi doar 1-2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, în timp ce la deal se ating din nou 12-13 grade mult mai plăcute.

Luni, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit la mijlocul lunii decembrie în aproape toată ţara, dar cu precădere în regiunile vestice, la deal şi la munte, unde soarele va fi foarte generos. În rest însă, mai ales în zonele joase din sud şi est, norii joşi şi ceaţa se asociază izolat cu burniţa şi ziua rămâne mohorâtă. Aşadar, la prânz vor fi doar 1-2 grade în zonele cu ceaţă persistentă, în timp ce la deal se ating din nou 12-13 grade mult mai plăcute.

Marţi, va fi vreme caldă pentru mijloc de decembrie, mai ales în regiunile intracarpatice, dar şi în zonele de deal şi de munte din restul ţării. Iar ceaţa şi norii joşi persistă doar prin zonele joase din sud şi est, unde şi maximele zilei rămân destul de modeste, nu depăşesc 1-2 grade la prânz. În rest însă, peste zi predomină soarele şi la amiază vor fi 14 grade în zonele de deal, mai ales din vestul ţării. Abia noaptea norii se adună şi lasă ploi slabe în jumătatea vestică a teritoriului, dar şi câteva lapoviţe şi ninsori în nordul Carpaţilor Orientali.

Miercuri în vestul, centrul şi nordul ţării vremea se mai răceşte, aici va fi cer noros şi ploi tot mai extinse. În rest însă, norii se adună odată cu înserarea şi abia noaptea plouă puţin, pe alocuri, în timp ce în nordul extrem al ţării şi în zona de munte precipitaţiile devin mixte şi apar condiţii pentru depuneri de polei. Cât despre temperaturile zilei, acestea nu trec de 1-2 grade în regiunile extracarpatice, la câmpie, unde încă vorbim despre ceaţă persistentă, în timp ce în vest se ating la amiază 9-10 grade mult mai plăcute.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.