LIFESTYLE 15 decembrie 2014

Bărbaţii chiar au auz selectiv

de Covasna Media | 488 vizualizări

„Niciodată nu mă asculţi” este unul din cele mai dese reproşuri pe care femeile le fac partenerilor, în timp ce bărbaţii neagă cu vehemenţă acuzaţiile. Totuşi, studiile arată că aceştia ascultă, într-adevăr, selectiv, iar gândul lor zboară în altă parte după doar câteva minute de conversaţie cu partenera.

Un studiu realizat cu ajutorul a 2.000 de adulţi de compania britanică de jocuri Ladbrokes a demonstrat că bărbaţii nu sunt cei mai buni ascultători când vine vorba de problemele existenţiale ale partenerelor lor. Aceştia pierd cursul discuţiei după numai 6 minute, dar pot rămâne atenţi la discuţii cu amicii, mai ales dacă vorbesc despre fotbal sau sex, peste 15 minute. Studiul a arătat că nici femeile nu sunt mai prejos, fiind mult mai interesate de discuţiile cu prietenele decât de cele cu jumătatea lor, notează adevarul.ro.

Peste jumătate din bărbaţii intervievaţi au recunoscut că nu sunt buni ascultători, deşi, potrivit sondajului, acestora le place să discute cu prietenii despre sport, care s-a dovedit a fi subiectul lor preferat de discuţie, urmat de filme şi sex.

Femeilor le place cel mai mult să vorbească despre relaţii, un procent de 55% din intervievate declarând că viaţa amoroasă este un capitol de mare interes atunci când se întâlnesc cu prietenele.

Pentru a evita frustrările, ar fi recomandat ca femeile să nu discute cu partenerii în timp ce aceştia se uită la emisiuni sportive, schimbă canalele sau folosesc o aplicaţie tehnologică, scrie „Daily Mail”. De asemenea, femeile ar trebui să evite să vorbească despre persoane pe care bărbaţii nu le cunosc, despre colegi de muncă, celebrităţi sau haine.

Dovadă că intuiţia feminină nu dă greş, iar femeile „se prind” când mintea bărbaţilor zboară în alte părţi în timpul conversaţiilor, mai mult de jumătate din intervievate (55%) au declarat că îşi testează regulat jumătatea masculină pentru a-l prinde pe picior greşit.

Top 10 subiecte la care bărbaţii nu pot fi atenţi:

  1. Despre persoane pe care nu le cunosc 
  2. Despre colegii de muncă ai partenerei 
  3. Despre celebrităţi sau staruri de televiziune 
  4. Despre modă/ cumpărături 
  5. Despre relaţiile altor oameni 
  6. Despre ce se întâmplă pe Facebook 
  7. Despre horoscop 
  8. Despre ce a mâncat partenera la prânz 
  9. Despre sentimentele partenerei
  10. Despre dietă şi nutriţie
Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.