LIFESTYLE 15 decembrie 2014

De câte ori ar trebui să verificăm e-mailul pe zi pentru a reduce nivelul de stres

de Covasna Media | 556 vizualizări

Studiile au arătat că o persoană devine mai stresată pe măsură ce verifică mai des e-mailul. O nouă cercetare, realizată de cercetători din cadrul University of British Columbia, arată de câte ori ar trebui să deschidem aplicaţia de e-mail pe zi pentru a reduce nivelul de stres.

Cercetătorii au rugat, pentru acest studiu, 124 de persoane să verifice e-mailul doar de trei opri pe zi timp de o săptămână, transmite Mashable, citat de gandul.info. În săptămâna următoare au fost rugaţi să intre în căsuţa de e-mail cât de des pot.

În fiecare săptămână, participanţii la studiu au fost rugaţi să răspundă zilnic la un chestionar de 10 minute care avea rolul de a măsura nivelul de stres.

Rezultatele arată că în prima săptămână, când au verificat e-mailul de doar trei ori pe zi, oamenii s-au simţit mai fericiţi, ca o consecinţă a reducerii nivelului de stres.

Potrivit unor studii anterioare, o persoană verifică e-mailul, în medie, de 15 ori pe zi, de cinci ori mai mult decât este recomandat pentru a elimina această sursă de stres.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.