ACTUALITATE 15 decembrie 2014

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 442 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 8-15 decembrie s-au prezentat un număr de 538 pacienți. În 171 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 37 (7 cazuri au necesitat internare - una pentru infarct miocardic); Urgenţe neurologice: 60 (18 internați – o persoană pentru hemoragie cerebrală); Urgenţe chirurgicale: 63 (13 internări); Urgenţe de medicină internă: 139 (30 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 81 (la secția pediatrie un total de 114 de pacienți au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 25 (7 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 41 (27 internați); Urgenţe ortopedice (traume): 49 (din care în 5 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 14 de nașteri, 9 fete, respectiv 5 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU­-SMURD a Spitalului s-au prezentat cinci victime de accident rutier, una necesitând internare la Secția Ortopedie, în urma rănilor la nivelul capului, toracelui și a membrelor inferioare. La momentul actual pacientul nu se mai află internat la secție.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori, neavând nevoie de internare. Trei persoane au ajuns secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Nici în cazul lor nu a fost necesară internarea.

Săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat două cazuri de tentativă de suicid, sub forma intoxicației cu medicamente. Victimele, un tânăr de 20 de ani, respectiv o doamnă de 72 de ani se află în prezent la Secția Psihiatrie, sub observație.

Pe lângă cele menționate colegii de la Secția UPU-SMURD au luat în primire 16 minori, respectiv un adult, infectați cu virusul Hepatita A. Toți minorii au fost internați la Secția de Boli Contagioase a instituției. Vă informăm că incluzând și aceste cazuri, numărul infecțiilor cu Hepatita A înregistrate de la începutul anului a depășit cifra de trei sute.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.