ACTUALITATE 16 decembrie 2014

Gala Persoanelor Fizice Autorizate din Covasna

de Székely Emőke | 555 vizualizări

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna a premiat la sfârșitul săptămânii trecute persoanele fizice autorizate care au avut cele mai bune rezultate financiare anul trecut. Evenimentul constituie o premieră națională pentru că dacă în cazul firmelor topul este obligatoriu, la PFA-uri nu prea s-a gândit nimeni.

Președintele CCI Covasna, Édler András, a declarat că pornesc timid pe acest drum al recunoașterii meritelor PFA-urilor, dar speră ca inițiativa să fie preluată și de alte județe, iar gala PFA-urilor să crească de la an la an. La acest prim astfel de eveniment au participat în jur de 50 de PFA-uri, care au primit diplome asemenea „fraților mai mari”, firmele de top din județ.

Persoanele Fizice Autorizate contribuie semnificativ la economia județului Covasna, plătesc mult la bugetul de stat și creează și locuri de muncă. Firmele din județ au avut anul trecut un rulaj de un miliard de euro la nivel de județ, iar PFA-urile unul de 25 de milioane de euro, așadar o sumă considerabilă. Noi am dorit să recunoaștem meritul acestora în dezvoltarea economică a județului, și sper că și camerele din alte județe ne vor urma exemplul” – a declarat președintele CCI, Édler András.

La nivelul județului Covasna sunt 2.115 de PFA-uri active, din care jumătate au activități de servicii, 30% de comerț sau turism, iar ceva mai mult de 5% în agricultură.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.