ACTUALITATE 17 decembrie 2014

Arhiepiscopul Ioan Selejan este noul mitropolit al Banatului

de Agerpres | 744 vizualizări

Arhiepiscopul onorific Ioan Selejan este noul arhiepiscop al Timișoarei și mitropolit al Banatului, anunță Biroul de presă al Patriarhiei Române.

Potrivit sursei citate, IPS Ioan a fost ales marți în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), prezidată de patriarhul Daniel și de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan.

În zilele de 6 și 7 noiembrie, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Banatului în consultare cu Adunarea eparhială a Arhiepiscopiei Timișoarei au desemnat prin vot secret drept candidați pe arhiepiscopul onorific Ioan Selejan — episcopul Covasnei și Harghitei, pe dr. Lucian Mic — episcopul Caransebeșului și pe dr. Sofronie Drincec — episcopul Oradiei.

Marți, după primul tur de scrutin, niciunul dintre cei trei candidați desemnați nu a întrunit numărul necesar de voturi (jumătate plus unu din numărul total de voturi valid exprimate) pentru a fi ales, menționează sursa citată.

A fost organizat un al doilea tur de scrutin între arhiepiscopul onorific Ioan Selejan, episcopul Covasnei și Harghitei, și dr. Lucian Mic, episcopul Caransebeșului, Sfântul Sinod alegându-l pe Ioan Selejan în scaunul vacant de arhiepiscop al Timișoarei și mitropolit al Banatului cu 26 de voturi din 45 de voturi valid exprimate.

Întronizarea noului mitropolit al Banatului va avea loc duminică, 28 decembrie, în Catedrala mitropolitană din Timișoara.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.