LIFESTYLE 17 decembrie 2014

S-a lansat cel mai mare cub Rubik din lume

de Covasna Media | 3707 vizualizări

O companie din Honk Kong a scos pe piaţă „Pillow 13x13x13 IQ Brick“, o versiune mamut a clasicului cub Rubik, cu nu mai puţin de 1,014 de pătrăţele, adică de aproape 18 ori mai multe decât are un cub obişnuit.

Cubul „Pillow 13x13x13 IQ Brick“ costă aproximativ 256 de euro şi are 1.014 pătrăţele colo­rate, adică 169 pe fiecare dintre cele şase faţete. Un cub Rubick clasic are 54 de pătrate, ceea ce înseamnă că „The Pillow 13x13x13 IQ Brick“ are de 18 ori mai multe decât un Rubik normal.

Cubul Rubik este destul de greu de rezolvat pentru cei mai mulţi oameni, dar fima Brando din Hong Kong a dorit să ducă provocarea un pas mai departe pentru cei care doresc să-şi pună în încurcătură amicii cu un dar de Crăciun aparte.

Puzzle-ul 3D gigant este format din 13 şiruri de pătrate pe fiecare latură a cubului, iar preţul destul de piperat este explicat de producător prin prisma calităţii materialelor şi finisajele care permit ca puzzle-ul să fie manevrat cu uşurinţă, mai notează adevarul.ro.

Conform psihologilor, cubul Rubik este un joc de logică care stimulează creativitatea şi inteligenţa, antrenând atât partea dreaptă a creierului, cât şi pe cea stângă. Cubul Rubik a fost inventat de arhitectul ungur Erno Rubik, în 1974, cu 54 de pătrate colorate.

Recorduri de rezolvare a cubului Rubik

1. Mats Valk din Olanda a reuşit să rezolve cubul în 5.55 secunde, în cadrul unui eveniment din martie 2013.

2. Feliks Zemdegs a dat de capăt puzzle-ului la competiţia găzduită cu ocazia Zilei Cubului Rubik din 2013, cu o medie de 6,54 secunde.

3. Tot Feliks Zemdegs a reuşi vara aceasta să rezolve cubul cu o singură mână, în 9,03 secunde.

4. Fakhri Raihaan a reuşit performanţa de a rezolva cubul, în 2012, cu ajutorul picioarelor, în numai 27,93 secunde.

5. Robotul Cubestormer 3 a rezolvat puzzle-ul în 3,25 secunde, doborând astfel recordul robotului Cubestormer 2, de 5,27 secunde.

6. În urmă cu câteva zile, Marcin Kowalczyk a reuşit să le ofere spectatorilor un moment Rubik memorabil reuşind să organizeze pătrăţelele pe culori legat la ochi, în 21,17 secunde, stabilind astfel un nou record mondial. Marcin a memorat felul în care arăta cubul Rubik înainte de a fi legat la ochi şi l-a rezolvat bazându-se pe memorie şi pe experienţa acumulată în anii de antrenament.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.