SPORT 21 decembrie 2014

Antrenorul de baschet Zoran Mikes: „Am încheiat un tur foarte bun”

de Székely Emőke | 628 vizualizări

zoran2

Echipa de baschet Sepsi-SIC a terminat turul Ligii Naționale de Baschet Feminin pe primul loc. Nu e de mirare așadar că antrenorul Zoran Mikes este mulțumit de prestația elevelor lui. Antrenorul bosniac este însă precaut în ceea ce privește declarațiile, și spune că sezonul este încă lung și că în actuala ediție de campionat sunt multe echipe puternice, așadar returul nu va fi ușor.

– Cât de mulțumit sunteți de rezultatele de până acum?

– În prima parte a sezonului am jucat mai bine decât mă așteptam. Nici cei mai optimiști dintre noi nu sperau că vom fi pe primul loc în pauza de iarnă, însă trebuie să fim conștienți de faptul că diferența dintre prima și a patra clasată este de doar o victorie. Am pierdut doar două partide, dar le-am fi putut câștiga pe toate. Suntem pe primul loc în clasament alături de Târgoviște, și pe lângă asta, după ce am eliminat aceeași echipă, suntem în Final Four-ul Cupei României. Acest lucru arată că sorții nu ne-au fost favorabili în Cupă. Cred că prima parte a sezonului a fost foarte bună, dar trebuie să recunoaștem sincer că la poziția noastră actuală din clasament au contribuit și rezultatele celorlalte echipe. Rezultatele arată că anul acesta sunt mai multe echipe puternice în campionat, a trebuit să fim foarte pregătiți ca să le învingem. Am luat fiecare partidă foarte serios, motiv pentru care am reușit să câștigăm toate partidele grele din deplasare și nu am lăsat să se întâmple surprize. Jucătoarele sunt foarte serioase, au acceptat regulile și condițiile de muncă ale clubului, iar rezultatele obținute sunt dovada acestei munci grele.

– Cum vedeți rezultatele individuale și atitudinea jucătoarelor?

– Nu vreau să comentez prea mult despre performanțele individuale ale jucătoarelor pentru că echipa noastră se află pe primul loc în ceea ce privește eficiența. Avem jucătoare bune, care au în același timp personalitate foarte bună și sunt dispuse să pună pe primul plan echipa. Sunt sigur că fiecare jucătoare știe că nu am atins încă limitele capacității noastre, fiecare dintre ele poate juca mai bine și se poate dezvolta de la un meci la altul. Eu am încredere în ele și le susțin. Ceea ce îmi place cel mai mult este chimia echipei. Cred că moralul nostru este bun, că fiecare vrea să muncească și să se dezvolte, iar premiza unui rezultat bun este faptul că jucătoarele și conducerea clubului trag carul în aceeași direcție.

– Vor veni jucătoare noi în retur?

– În legătură cu această problemă pot spune că legitimarea unei jucătoare noi probabil că ne-ar ajuta mult în viitor. Noi umblăm cu ochii deschiși, dar totul depinde de posibilitățile materiale ale clubului. Ne-am dori (și nu numai în acest sezon) să fim în fruntea clasamentului, să fim o echipă reprezentativă a campionatului. De aceea trebuie să fim precauți, o decizie greșită își poate pune amprenta pe viitorul echipei. Sunt foarte multe exemple triste în baschetul feminin european, de exemplu, cazul câștigătoarei Euroligii, Ros Casares Valencia, care după câștigarea trofeului s-a prăbușit material. Avem câteva jucătoare tinere care trebuie să demonstreze că putem conta pe ele în viitor și că pot juca bine și în meciuri, nu doar la antrenament. Echipa noastră se gândește și la viitor și ne-am dori ca investițiile noastre în acest segment să dea roade.

– Ce credeți, avem șanse la un rezultat memorabil în acest sezon?

– Este foarte greu să răspund la această întrebare. Știu că vom da totul și vom vedea pentru cât va fi de ajuns acest lucru. Avem un parcurs greu, meciurile din deplasare ne vor pune la încercare, deși până acum am jucat mai bine în deplasare. Clasamentul final poate fi influențat de lucruri mărunte. Am speranța că vom fi stabili și vom juca partide bune în retur. Vom lupta până în ultima clipă, și cu toate că este îngrămădeală în prima parte a clasamentului, sper să terminăm cât mai sus.

– Ce mesaj aveți pentru suporteri?

– La finalul unui an de succes aș dori să le urez tuturor suporterilor Crăciun Fericit și un An Nou plin de împliniri. Le doresc toate cele bune celor care sunt alături de echipă, le mulțumesc pentru sprijin și îi asigur că jucăm fiecare meci cu toată inima pentru a-i face fericiți.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.