ACTUALITATE 4 ianuarie 2015

Recital de dansuri pentru pian la patru mâini

de Covasna Media | 566 vizualizări

8 IAN

Concertul va avea loc pe 8 ianuarie la Centrul de Cultură Arcuș

Anul 2015 începe în forță pentru Asociația de Tineret Ecou, care propune iubitorilor de cultură din Sfântu Gheorghe și împrejurimi un concert de pian la Arcuș, dar și mai multe lansări de carte la început de an, cu prilejul celor două Zile Naționale ale Culturii, Române pe 15 ianuarie și Maghiare, pe 22 ianuarie.

În premieră națională, doi absolvenți ai renumitei Royal College of Music din Londra, românca Alexandra Zlătior și japonezul Nathan Tinker, vin să concerteze la Castelul Szentkereszty din Arcuș, în data de 8 ianuarie, de la ora 19.00, la invitația Asociației de Tineret Ecou și a Centrului de Cultură Arcuș.

Cei doi tineri pianiști au înființat în 2011 formația Passepartout Piano Duo, din dorința de a explora diferite stiluri muzicale și făcându-și o prioritate din crearea unei atmosfere plăcute pentru public, abordând atât muzica clasică, cât și cea modernă, compoziții originale, dar și jazz sau muzică contemporană. Au concertat mult în Marea Britanie, dar și în Japonia și Franța, cu acest concert de la Arcuș debutând practic și în România.

Cei doi tineri muzicieni vor susține un recital de dansuri pentru pian la patru mâini, după următorul program:

J Brahms - Ungarische Tänze / Dansuri maghiare (1869): no. 1 - sol minor: Allegro molto, no. 2 - re minor: Allegro non assai – Vivace, no. 3 - Fa major: Allegretto, no. 4 - Fa minor: Poco sostenuto – Vivace, no. 5 - Fa♯ minor: Allegro - Vivace

A Piazzola - Histoire du Tango / Istoria tangoului (1986): Bordel 1900, Cafe 1930

C Debussy - Petite Suite / Mica Suită (1886-1889): En bateau / În barcă: Andantino, Cortège / Cortegiu: Moderato, Menuet: Moderato, Balet: Allegro giusto

C Debussy - La Mer / Marea (1903-1905): Jeux de vagues / Jocul Valurilor, Dialogue du vent et de la mer / Dialogul vântului cu marea

Amănunte, fotografii și înregistrări cu cei doi tineri muzicieni puteți găsi pe site-ul lor www.passepartoutpianoduo.com.

Intrarea la eveniment va fi gratuită, iar transportul va fi asigurat cu un autobuz care va pleca la 18.30 din fața Teatrului din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.