LIFESTYLE 6 ianuarie 2015

Aşa îţi fereşti de frig mobilul, tableta şi laptopul

de Covasna Media | 680 vizualizări

Ţi-a „murit" telefonul când ţi-era lumea mai dragă? E posibil să fi fost afectat de temperaturile scăzute de afară. La fel putem păţi cu laptopul, aparatul foto, tableta, MP3-ul, dar şi alte gadget-uri pe care le purtăm asupra noastră.

„Nu mai pot să vorbesc, nu mai am baterie!” Îţi sună cunoscut? Înseamnă că ai păţit-o şi tu măcar o dată! Iar dacă afară sunt temperaturi foarte scăzute, este posibil să mai treci prin astfel de situaţii. Asta, dacă nu ştii cum să-ţi protejezi mobilul de frig. Dar nu numai telefonul suferă, ci şi toată aparatura electronică pe care o porţi asupra ta.

Foloseşte huse!

Când cumperi un telefon mobil, o tabletă electronică, un laptop sau un aparat foto este obligatoriu să achiziţionezi şi o husă de protecţie originală. Pentru că orice gadget trebuie îmbrăcat în „hăinuţe" călduroase dacă vrei să reziste la temperaturi sub minus 0 grade Celsius. Husele şi genţile protejează aparatul de frig, umezeală dar şi de şocuri.

Nu ţine mobilul în geantă!

Telefonul mobil „moare" dacă e ţinut în frig. Unele modele rezistă mai mult, altele mai puţin. Dar, la un moment dat, toate vor rămâne fără acumulatori. Mai mult, gerul destabilizează şi ecranul LCD. Fie că este un telefon normal sau un smartphone, păstrează-l în husă şi nu-l ţine în geantă sau în buzunarele exterioare de la pantaloni. Pentru că va îngheţa. În schimb, îl poţi pune într-un buzunar interior al gecii sau paltonului. Astfel, se va încălzi de la temperatura corpului tău.

Închide telefonul dacă nu-l foloseşti!

Dacă ştii că, pentru o anumită perioadă de timp, nu vei folosi telefonul mobil e recomandat să-l închizi. Astfel, îi vei proteja bateria. Ce sens are să-l ţii deschis dacă nu ai nevoie de el?

Nu uita laptopul în maşină!

Frigul afectează şi alte aparate precum laptopul sau notebook-ul. Dacă circuli des cu maşina, nu ţine aparatul în portbagaj, ci în habitaclu, unde este cald. De asemenea, nu uita laptopul în maşină peste noapte! Când afară este extrem de frig, nu-l ţine în maşină nici măcar pentru câteva ore.

De ce nu mai funcţionează mobilul pe frig?

Motivele principale pentru care telefoanele nu mai funcţionează la temperaturi scăzute ţin de baterie dar şi de afişaj, spun specialiştii site-ului go4it.ro. Afişajele LCD sunt primele afectate. Vâscozitatea cristalelor lichide creşte, iar ecranul are întârzieri la afişarea informaţiilor. La frig se descarcă acumulatorii. Rezistenţa internă creşte, iar voltajul oferit scade. Telefonul interpretează asta ca baterie descărcată şi se opreşte.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.