ACTUALITATE 7 ianuarie 2015

Sprijin oferit asociaţiilor de proprietari pentru reabilitarea termică

de Covasna Media | 448 vizualizări

Se poate realiza eficientizarea energetică a blocurilor

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe demarează şi în acest an programul de reabilitare termică a blocurilor. Pot aplica acele asociaţii de proprietari care nu au datorii la furnizorii de utilităţi, şi care au la dispoziţie 20% din valoarea lucrărilor, ceea ce reprezintă aportul propriu. Restul cheltuielilor vor fi acoperite de către municipalitate din bugetul local, prin programe guvernamentale şi surse europene.

Intenţia de participare la acest program trebuie anunţată prin depunerea cererii la Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii şi Registratură din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe, până cel târziu la data de 30 ianuarie 2015. Documentaţia, pe lângă cererea completată, mai trebuie să cuprindă şi procesul-verbal întocmit de asociaţia de proprietari, din care reiese faptul că majoritatea locatarilor sunt de acord cu izolarea termică a blocului.

Pot aplica la acest program acele asociaţii de proprietari care, la momentul depunerii cererii, proprietarii de locuinţe pot face dovada faptului că au la dispoziţie 20% din cheltuielile lucrărilor de izolaţii. Extrasul contului bancar, cât şi adeverinţa emisă de către Gospodăria Comunală, care să ateste faptul că asociaţia de proprietari nu are restanţe, trebuie, de asemenea, anexate la documentaţie.

Documentaţiile depuse vor fi evaluate de către o comisie numită de Consiliul Local. Printre criteriile de evaluare figurează şi anul de construcţie al blocului care se doreşte a fi izolat termic, materialul de construcţie şi locul acestuia în oraş. Astfel că, de exemplu, blocurile construite din elemente prefabricate din beton vor obţine punctaj mai mare decât clădirile care au fost construite înainte de anii 1950.

Condiţiile de participare la Programul local privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din oraş au fost adoptate în şedinţa Consiliului Local din data de 31 octombrie 2013. Mulţumită acestuia, locatarii apartamentelor au posibilitatea de a scădea cheltuielile cu consumul de energie.

Informaţii suplimentare legate de program se pot obţine de la Compartimentul de Relaţii cu Asociaţiile de Proprietari. Cererea care trebuie completată poate fi descărcată de pe site-ul www.sfantugheorgheinfo.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.