ACTUALITATE 7 ianuarie 2015

Un pian și patru mâini – concert inedit diseară la Arcuș

de Székely Emőke | 1198 vizualizări

Asociația de Tineret „Ecou” și Centrul de Cultură Arcuș organizează diseară un eveniment muzical inedit la Castelul Szentkereszty din Arcuș, intitulat „Recital de dansuri pentru pian la patru mâini”. Este vorba de un concert la pian susținut de doi absolvenți ai renumitei Royal College of Music din Londra, românca Alexandra Zlătior și japonezul Nathan Tinker.

Cei doi tineri pianiști au înființat în 2011 formația Passepartout Piano Duo, din dorința de a explora diferite stiluri muzicale și făcându-și o prioritate din crearea unei atmosfere plăcute pentru public, abordând atât muzica clasică, cât și cea modernă, compoziții originale, dar și jazz sau muzică contemporană. Au concertat mult în Marea Britanie, dar și în Japonia și Franța, cu acest concert de la Arcuș debutând practic și în România.

Alexandra Zlătior ne-a declarat că nu este pentru prima dată în județul Covasna, a mai fost la concursuri de debate, însă nu și ca artist. „Când am fost cu debate, a fost total altceva, și cred că atunci presiunea a fost mai mică, pentru că eram un grup. Acum toată atenția se va canaliza asupra mea și a partenerului meu. Sper să fim primiți cu căldură și curiozitate de publicul covăsnean, vrem să prezentăm ceea ce cântăm și sper ca publicul să plece cu mai mult decât o experiență auditivă, cu o percepere altfel a repertoriului, a muzicii, a tot ceea ce înseamnă pianul” – ne-a declarat Alexandra Zlătior.

Aceasta a spus că la început a cântat alături de Nathan Tinker la două piane, însă s-au reprofilat pentru că în multe săli nu există posibilitatea de a avea două piane. Și așa, cu unul singur întâmpină situații ciudate pentru că de multe ori se trezesc că au un singur scaun, și atunci jumătate din energie și atenție se axează pe concentrarea de a nu cădea de pe scaun.

„Am întâmpinat și situații ciudate, în sensul că am mers să înregistrăm primul nostru material video și când am ajuns la fața locului, am constatat că exista un singur scaun. Așa că de atunci dacă e posibil, mergem cu un scaun după noi” – povestește Alexandra Zlătior.

Concertul celor doi artiști va avea loc joi de la ora 19 la Castelul Szentkereszty din Arcuș, intrarea la eveniment va fi gratuită, iar transportul va fi asigurat cu un autobuz care va pleca la 18.30 din fața Teatrului din Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.