ACTUALITATE 18 ianuarie 2015

Salarii mărite pentru polițiștii locali din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 641 vizualizări

Salariile polițiștilor locali vor crește considerabil după ce Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat o hotărâre prin care să acorde un supliment acestor angajați. Este vorba de suma de 24 de lei pe zi, ce poate fi acordat pe baza unei ordonanțe de urgență.

„Prin acești bani putem să mai compensăm diferența între veniturile realizate de polițiștii locali și colegii lor de la Poliția Română. Aceștia din urmă câștigă și de trei ori cât un polițist local, ceea ce nu mi se pare corect. Eu am spus de mai multe ori că în cazul în care nu remunerezi corespunzător acești polițiști, calitatea serviciilor oferite poate suferi, sper ca prin această măsură să îi ajutăm” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a spus că în conformitate cu legile în vigoare, administrația publică locală poate angaja un polițist local la 1.000 de locuitori. „La Sfântu Gheorghe ar putea fi așadar în jur de 60 de polițiști locali. E o altă întrebare dacă e într-adevăr nevoie de atâția, însă anul trecut am avut probleme pentru că numărul acestor agenți a scăzut sub 30, ceea ce le-a îngreunat munca celor rămași” – spune primarul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.