ACTUALITATE 19 ianuarie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 509 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, în intervalul 12-19 ianuarie s-au prezentat un număr de 660 pacienți. În 162 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 43 (13 pacienți au necesitat internare); Urgenţe neurologice: 46 (22 internați – doi pacienți pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 57 (13 internați); Urgenţe de medicină internă: 146 (19 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 120 (la secția pediatrie un total de 138 de pacienții au fost tratați în sistem de urgență); Urgenţe psihiatrice: 45 (6 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 44 (la secția ginecologie în 55 de cazuri a fost necesară intervenția de urgență); Urgenţe ortopedice (traume): 84 (din care în 15 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 17 nașteri, 9 fete (o pereche de gemeni), respectiv 9 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-au prezentat șase victime de accidente rutiere. Una singură, o femeie de 20 de ani, a necesitat internare.

Un număr total de opt persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. Nici una nu a fost internată.

Cinci persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Un bărbat de 24 ani a fost internat la secția de ortopedie, în urma multiplelor leziuni la nivelul craniului, a hemitoracelui, respectiv a membrului inferior stâng.

Săptămâna trecută, specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat un singur caz de tentativă de suicid. Pacienta de 35 de ani a ajuns la Secția UPU-SMURD cu simptome de intoxicație voluntară cu medicamente. Momentan este internată la Secția Psihiatrie, fiind ținută sub observație.

În ultimele 168 de ore niciun caz de Hepatita A nu a fost înregistrat.

Pe lângă cele prezentate, specialiștii din cadrul UPU-SMURD au luat în primire la data de 15 ianuarie doi bărbați cu leziuni rezultate prin căzătură de la înălțime, ca urmare a unui accident de muncă. Una din victime, de 55 de ani, din Târgu Secuiesc a ajuns la spital cu fractură de femur, iar cealaltă, de 46 de ani, din comuna Cernat cu fisură de tibie, respectiv traumatism lombar. Ambii sunt internați la Secția Ortopedie.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.