ACTUALITATE 21 ianuarie 2015

Proiect de promovare a turismului balnear în rândul pensionarilor

de Székely Emőke | 890 vizualizări

Consiliul Judeţean Covasna va participa la Proiectul „OFF TO SPAS – program de dezvoltare al produselor turistice destinate persoanelor vârstnice cu scopul intensificării traficului turismului balnear în afara sezonului” în cadrul programului de Competitivitate pentru întreprinderi și IMM-uri (COSME) inițiat de către Comisia Europeană. Scopul programului este acela de a dezvolta produsele și serviciile de turism și de a le oferi persoanelor de vârsta a treia.

„Dacă judeţul ar putea primi în mod constant oaspeţi din străinătate, acest lucru ar putea oferi un puternic impuls în ceea ce priveşte rata de utilizare a mofetelor, respectiv a serviciilor bazate pe turismul balnear. Programul impune o contribuţie proprie minimă, oferind totodată posibilitatea de a fi adresat unui grup ţintă până acum greu accesibil” – a declarat coordonatorul proiectului, Albert Zoltán.

În cadrul proiectului va fi dezvoltat un produs turistic ce va fi testat mai întâi pe un eșantion, după care va fi promovat prin diferite asociații. Inițiatorii și-au propus să implice nu doar instituții ale statului, cum ar fi Spitalul de Cardiologie de la Covasna, ci și serviciile private de tratament balnear.

Acesta a adăugat că în proiect ar putea fi interesate și hotelurile din Covasna și Balvanyos, care ar avea astfel clienți și în extrasezon.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.