ACTUALITATE 22 ianuarie 2015

MNCR a început sărbătoarea „Micii Uniri”! [FOTO]

de Covasna Media | 599 vizualizări

Echipa Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni a organizat lecţia deschisă cu titlul „Mica Unire – de la poveste la realitate”.

Acest eveniment a avut loc joi la Şcoala Generală Romulus Cioflec de la Ariuşd şi apoi la Şcoala Gimnazială din comuna Vâlcele.

Muzeografii Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni au descris evenimentul „Mica Unire” din 24 ianuarie 1859 din perspectiva lui Moş Ion Roată, personaj al cunoscutei povestiri de Ion Creangă. Folosind imaginile unui diafilm cei mici au intrat în lumea personajelor istorice.

Prin intermediul poveştii elevii au aflat lucruri interesante şi utile despre evenimentele ce au avut loc în data de 24 ianuarie 1859, când prin dubla alegere a lui Cuza ca domn la Iaşi şi Bucureşti, românii au înfăptuit o unire reală, cunoscută în istorie ca „Mica Unire”. Povestea are în vedere caracteristicile politice şi personale ale domnitorului Alexandru Ioan Cuza, mare personalitate a istoriei.

Elevii au participat şi la un atelier de scriere pe tăbliţe, precum se făcea cu mai mult de un secol în urmă, iar cei mai mici au desenat elemente ale costumului popular pe figurine din carton. Muzeografii, cadrele didactice şi copiii au cântat şi s-au prins în Hora Unirii.

Mulţumim gazdelor pentru primirea deosebit de călduroasă şi sperăm că am adus un mic din spiritul acestei sărbători şi în inimile copiilor.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice şi Marketing al MNCR reprezentat de Cristina Felea (e-mail: feleacristina@gmail.com) sau să vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

Cristina Felea

Muzeograf PR 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.