ACTUALITATE 25 ianuarie 2015

Primarul Antal Árpád este nemulţumit de salariile din Primărie

de Agerpres | 971 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe scoate posturi la concurs

Primăria Sfântu Gheorghe a scos la concurs mai multe posturi rămase vacante după ce titularii şi-au găsit alte locuri de muncă, mai bine plătite.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat că, din păcate, în administraţia locală salariile sunt mici, munca şi răspunderea mare, prin urmare pentru mulţi specialişti reprezintă doar un loc de tranzit.

Este o problemă de sistem. Salariile sunt mici, responsabilităţile sunt mari, volumul de muncă este foarte mare şi, evident, că foarte mulţi pleacă, încercăm să angajăm oameni noi. Soluţia este simplă, Guvernul ar trebui să ne lase să dăm salarii mai decente pentru oameni. Nu pot să ţin un jurist cu 900 de lei salariu în primărie. E absurd, e bătaie de joc. Eu vă spun că fiecare coleg e un erou în felul lui prin faptul că îşi face treaba pentru un salariu de nimic. Deci atâta descentralizare sau autonomie locală este în România că nu ai posibilitatea să dai un salariu de 2.000 de lei chiar dacă ai venituri bune. Până la urmă nu iei banii de la stat, nu iei banii de la bugetul central, ci din bugetul local, de ce să nu poţi plăti un jurist care sa facă o carieră la primărie? Vine, stă trei luni ca să poată spune că a avut un loc de muncă, şi pleacă la o bancă pentru 3.000 de lei. Am avut o juristă care a plecat la o firmă privată şi a luat de patru ori mai mult salariu decât a avut la primărie. Cum să o ţin aici, pot să o rog de dimineaţă până seara că nu o să rămână, pentru că până la urmă trebuie să pună pâine pe masă. E o situaţie absurdă”, a afirmat Antal Árpád.

Primăria Sfântu Gheorghe a scos la concurs mai multe posturi, printre care unul de referent la Compartimentul de Stare Civilă, un consilier juridic la Direcţia Finanţe Publice Municipale, un consilier la Compartimentul de Evidenţă şi Evaluare a Patrimoniului, un referent la Compartimentul pentru Autorizarea Activităţilor Economice, precum şi două posturi de consilieri la Departamentul Juridic.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Mircea, 26 ianuarie 2015
Unii romani s-ar duce si pentru salarile alea mizerabile, dar nu sunt primiti de sovinul asta care face angajari doar pe criterii etnice !
pitagora, 26 ianuarie 2015
La munca "mare si de raspundere" de a nu pierde nici o ocazie de a insulta si umili comunitatea romaneasca ce va sustine veniturile salariale din taxe si impozite, aveti venituri exagerate. A se citeste integral
Mircea, 26 ianuarie 2015
@Kviatkovski Ca de obicei, esti pe langa subiect si nu intelegi nimic. DECI! Salariile in primarii sunt stabilite la nivel central, primarul n-are nicio putere asupra lor. Iar Antal Arpad in cazul citeste integral
Kviatkovski, 26 ianuarie 2015
D-le Antal Arpad :acum va dati seama de ce nu aveti autonomie ? Pai daca primiti de la bugetul central aproape 70 % bani pentru a completa bugetul local si tot nu va ajung banii,atunci ce faceati daca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.