ACTUALITATE 26 ianuarie 2015

8 ore pentru o cauză bună

de Székely Emőke | 577 vizualizări

Un nou program demarat de Fundația Comunitară Covasna

Acțiunile de caritate şi donațiile pot fi făcute acum și în altă formă decât cea clasică, susțin cei de la Fundația Comunitară Covasna, motiv pentru care au lansat luni programul „8 ore pentru o cauză nobilă”, proiect prin care diverși specialiști dăruiesc practic 8 ore pentru a acorda sprijin de specialitate unor inițiative.

„Scopul programului este acela de a atrage specialiști cu experiență în diferite domenii, care să ajute la rezolvarea unor probleme sociale. De aceea adresăm o invitație oamenilor din județul Covasna, cetățenilor de rând sau organizațiilor nonguvernamentale, de a ne trimite probleme pe care le-au întâmpinat în comunitate și pentru care ei doresc o rezolvare” – a declarat directorul Fundației Comunitare Covasna, Bereczki Kinga.

Aceasta a adăugat că în cadrul proiectului se vor ocupa de 3 dintre problemele trimise de oameni și vor căuta specialiști în domeniile respective care în 8 ore vor lucra la soluționarea acestora. Specialiștii vor întocmi un plan de acțiune, în funcție de problema ivită, iar pentru a avea și fonduri cu care acesta să fie realizat, cele mai bune proiecte vor fi înscrise într-o licitație civilă. Ideile pot fi trimise electronic prin site-ul www.covasna.8-i.ro până pe data de 12 februarie, iar Fundația Comunitară Covasna va premia cea mai bună idee cu 1.000 de lei. Evenimentul în sine, adică cele 8 ore în care specialiștii își vor pune mintea la contribuție pentru rezolvarea problemelor semnalate de oameni, va avea loc pe data de 27 martie. Acțiuni similare vor avea loc în aceeași zi în mai multe orașe din țară.

„8 ore pentru o cauză bună” a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. În 2014, el a avut loc simultan în 16 orașe, printre care București, Brașov, Amsterdam, Berlin, Rio de Janeiro, New York și Cairo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.