ACTUALITATE 27 ianuarie 2015

Aproape 73.000 de pachete cu alimente au ajuns în județul Covasna

de Székely Emőke | 520 vizualizări

Distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene este pe final, spun reprezentanții Prefecturii Covasna. Directorul Cancelariei Prefectului, Anna-Zsófia Constantin, spune că în județul Covasna a ajuns toată cantitatea de alimente, adică 72.998 de cutii, iar zilele acestea pachetele sunt distribuite persoanelor care sunt îndreptățite să primească acest ajutor, însă nu s-au regăsit în listele inițiale de beneficiari, întocmite la București.

„La nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale au fost întocmite liste suplimentare pentru livrarea de pachete persoanelor beneficiare care nu s-au regăsit în listele iniţiale. Livrarea pachetelor aferente acestor liste este în curs de derulare, existând chiar localităţi unde au fost distribuite pachete care acoperă şi listele suplimentare. Totodată, în perioada imediat următoare, se vor realiza compensări între primăriile care dispun de pachete suplimentare şi cele care nu au primit pachete suficiente în raport cu lista beneficiarilor, compensare ce se va realiza după procedura stabilită de către Ministerul Fondurilor Europene” – se arată într-un comunicat emis de Prefectura Covasna.

Începând cu anul 2014, fostul Program European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (PEAD) derulat în perioada 2007-2013 de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a devenit Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), care a trecut în competenţa Ministerului Fondurilor Europene. Anul acesta ajutoarele au fost date în cutii, fiecare beneficiar a primit două cutii în care erau 3 litri de ulei, 4 kg de zahăr, 6 kg de făină, 6 kg de mălai, 2 pachete de paste făinoase, 10 conserve de pateu, 8 conserve de carne de porc, 6 conserve de carne de vită.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.