LIFESTYLE 27 ianuarie 2015

Bei des ceai? Iată în ce situaţii te poate îmbolnăvi

de Covasna Media | 711 vizualizări

Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, după apă, potrivit Tea Association of the UŞA Specialty Tea Institute. Aromatul ceai aduce alinarea în nenumărate suferinţe şi, de ce nu, poate fi prilejul să te vezi cu prietenele, într-o seară friguroasă de iarnă. Atenţie însă, deoarece, dacă nu este preparat cum trebuie sau dacă îl bei în exces îţi poate face mai mult rău decât bine.

Ceaiul verde

O cană de ceai verde conţine 100 de mg de cofeină, ceea ce înseamnă că dacă depăşeşti două căni pe zi, poate fi dăunător. Insomniile, tremuratul mâinilor, stările de anxietate, bătăile neregulate ale inimii şi arsurile stoma­cale sunt cele mai întâlnite probleme cauzate de această băutură. Prea multe căni cu ceai verde reduc capacitatea organismului de a absorbi fierul, ceea ce, în timp, poate duce la apariţia anemiei.

Nu adăuga lapte în ceai

Dacă îţi place să savurezi ceaiul negru după ce ai pus şi puţin lapte în ceaşca aburindă, renunţă la acest obicei. O spun cercetătorii nemţi de la Charite Medical University, din Berlin, care în urma unui studiu, au concluzionat că proteinele din lapte neutralizează efectele benefice ale ceaiului negru, mai ales asupra inimii. Acest ceai nu este recomandat în cantităţi mari, adică mai mult de cinci căni pe zi, deoarece poate provoca diaree, insomnie, iritabilitate şi palpitaţii, notează acasa.ro.

Ceaiul fierbinte poate cauza cancer

Un studiu al cercetătorilor iranieni - popor iubitor de ceai - de la Universitatea din Teheran, a arătat că băut prea fierbinte, ceaiul poate favoriza apariţia unui tip de cancer de esofag. La studiu au luat parte aproape 900 de persoane, dintre care 300 sufereau de de această boală.

Ei au concluzionat că persoanele care beau ceaiul la temperaturi ridicate (65-69 de grade Celsius) îşi dublează riscul de apariţie a maladiei, iar cei care-l consuma la peste 70 de grade Celsius îşi cresc de opt ori acesta proba­bilitate. Totul din cauză că mucoasa esofagului are de suferit în urma arsurilor termice repetate. De aceea, este recomandat să bei ceaiul la cel puţin cinci minute după ce l-ai luat de pe foc.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
R, 28 ianuarie 2015
poate daca ai o cana de un litru, eu am gasit ca ar contine 25-50 mg
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.