ACTUALITATE 27 ianuarie 2015

Concursurile cu taxă, interzise în şcoli!

de Covasna Media | 471 vizualizări

Concursurile organizate în şcoli care presupuneau taxă de înscriere, precum Cangurul, Euclid sau Smart, au fost interzise de Ministerul Educaţiei.

Decizia a fost luată după ce mai mulţi profesori au fost acuzaţi că îi obligau pe elevi să se înscrie, iar părinţii erau nevoiţi să plătească o taxă, de aproximativ 20 de lei.

Totuşi, astfel de competiţii vor putea fi organizate în afara unităţilor de învăţământ, la cererea părinţilor sau a elevilor.

„Nu se vor mai desfăşura în unităţile preuniversitare de stat. Pot fi alese alte locaţii, pentru că nu putem interzice organizarea lor definitivă”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Aşadar, concursurile şcolare se vor desfăşura de acum doar prin intermediul asociaţiilor de părinţi sau dacă aceştia îşi vor înscrie individual copiii.

Părinţii vor fi nevoiţi să se intereseze din timp unde vor avea loc astfel de competiţii şi să îşi înscrie copiii pe cont propriu.

Concursurile vor putea fi organizate în şcoli private, centre educaţionale sau universităţi.

Competiţii precum Cangurul sau Euclid erau organizate de 2-3 ori pe semestru, în aproape toate şcolile din Romania. Cadrele didactice erau plătite cu circa 3 lei pentru supravegherea fiecărui elev, iar profesorii care corectau lucrările primeau circa 5 lei pentru fiecare test. În şcolile din România existau, în total, 15 competiţii de acest fel.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.