LIFESTYLE 27 ianuarie 2015

Mituri despre corpul tău care s-au dovedit a fi minciuni

de Covasna Media | 472 vizualizări

Îţi aminteşti când mama te certa pentru că ieşeai afară cu părul ud, pe motiv că puteai să răceşti? Într-un fel pare logic, dar ştiinţa a demonstrat că asta este o adevărată minciună.

De fapt, sunt mult mai multe lucruri des­pre corpul tău care s-au dovedit a fi neadevărate. Feminis.ro prezintă câteva lucruri despre corpul tău care sunt în realitate min­ciuni.

Sângele din venele tale este albastru

Acesta este întotdeauna roşu, venele fiind aparent albastre doar din cauza modului în care se reflectă lumina pe piele.

Unghiile şi părul continuă să crească şi după moarte

Ca să crească, unghiile au nevoie de glucoză. Practic este imposibil să continue să crească. Motivul pentru care credem că unghiile continuă să crească după moarte este faptul că pielea din jurul lor se deshidratează, lăsând impresia unor unghii mai lungi.

Nu trebuie să trezeşti niciodată un somnambul

Nu va avea parte de niciun şoc dacă îl trezeşti şi nici nu va face un infarct. Cel mai probabil va realiza destul de greu ceea ce se întâmplă în jurul lui.

Cititul în întuneric îţi distruge ochii

Poţi cel mai mult să ai o durere de cap, dar ochii tăi nu vor fi afectaţi cu nimic dacă alegi să citeşti la lumina telefonului.

Durează 7 ani ca o gumă de mestecat să fie digerată

Chiar dacă guma de mestecat nu poate fi digerată, aceasta nu va rămâne în stomac pentru 7 ani. Pentru că este foarte mică, cel mai probabil îşi va găsi calea spre ieşire din corpul tău.

Părul tău creşte mai gros şi mai închis la culoare după ras

Ţi se pare că este mai închis la culoare pentru că firul de păr este tăiat şi contrastează mai tare cu pielea. Iar senzaţia de grosime este întocmai din cauza faptului că vezi firul de păr de sus şi nu îl mai vezi pe lungimea lui.

Trebuie să bei 8 pahare cu apă pe zi

Trebuie să bei atât de multă apă cât este necesară organismului, iar asta se stabileşte în funcţie de greutatea ta şi activitatea pe care o ai. Sucul, ceaiul şi cafeaua, contribuie de asemenea la consumul de fluide necesare organismului.

Săritul peste mese te ajută să slăbeşti

Totul ţine de matematică, trebuie să ai grijă la numărul de calorii. Calorii consumate vs. calorii arse. Dacă sari peste o masă pe zi şi nu reduci numărul toatal de calorii, nu vei reuşi niciodată să slăbeşti.

Foloseşti doar 10% din capacitatea creierului tău

Nu se ştie exact cine a inventat acest mit, dar este incorect. Scanerele moderne au demonstrat faptul că ne punem în mişcare tot creierul şi că acesta lucrează chiar şi atunci când suntem în repaos.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.