ACTUALITATE 27 ianuarie 2015

„Pacinfo” – Agricultură și protecția mediului în zona montană

de Székely Emőke | 476 vizualizări

Agenția pentru Protecția Mediului Covasna a organizat marți, în cadrul proiectului „Pacinfo – Rolul social și de mediu al agriculturii în regiunile montane”, un seminar pentru fermieri cu scopul de a-i informa despre principiile de bază ale Politicii Agrare Comune a UE din perioada 2014-2020. La eveniment au participat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, directori ai APM din mai multe județe, precum și directorul Direcției Agricole Covasna, Könczei Csaba.

„Scopul evenimentului este de a acorda informații în special despre principiile legate de protecția mediului, despre măsurile speciale privind susținerea ajungerii pe piață a produselor și de a conștientiza fermierii despre importanța agriculturii sustenabile în zonele montane în contextul protecției calității mediului” – a declarat directorul APM Covasna, Gheorghe Neagu.

Acesta a mai spus că Politica Agrară Comună din noua perioadă de programare a Uniunii Europene acordă o atenție însemnată practicilor agricole ecologice, acest fapt având o relevanță majoră în cazul fermelor din zonele montane ale României, deoarece acestea au un avantaj competitiv datorită mediului curat.

Responsabilul cu derularea proiectului „Pacinfo” din cadrul APM Covasna, Bartha Ibolya, a spus că acesta are o durată de 11 luni, și se va termina în aprilie anul acesta. „În cadrul proiectului au fost organizate conferințe, workshopuri, seminarii, au fost instalate puncte de informare, dintre care unul la sediul APM Covasna, iar evenimentul cel mai important din cadrul proiectului a fost ziua de 26 octombrie, Ziua Națională a Traiului de Munte, când a avut loc un târg și o expoziție cu produse tradiționale” – a declarat Bartha Ibolya.

Proiectul „Pacinfo” este finanțat de Comisia Europeană și a fost conceput de APM Harghita, fiind implementat de 16 APM-uri din țară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.