ACTUALITATE 28 ianuarie 2015

14 proiecte depuse pentru Bursele Sfântu Gheorghe pentru studenți

de Székely Emőke | 403 vizualizări

Șapte proiecte de licență și șapte de masterat au fost depuse la Primăria Sfântu Gheorghe pentru programul de burse inițiat de consilierul local Zsigmond József. Acestea vor fi evaluate în perioada următoare, urmând ca rezultatele să fie publicate la sfârșitul lunii februarie. Consiliul Local Sfântu Gheorghe a alocat anul acesta 100.000 de lei pentru acest scop, iar câștigătorii vor primi suma de 300 de lei (licenţiaţii), respectiv 500 de lei (masteranzii) timp de 4 luni.

Consilierul local Mădălin Guruianu a declarat pentru Agerpres că printre subiectele alese de aceşti tineri sunt câteva foarte interesante şi utile pentru Sfântu Gheorghe, unul dintre aceştia propunându-şi să realizeze un brand al oraşului prin realizarea de activităţi în domeniul muzical, iar altul, student la Arhitectură şi Urbanism în Bucureşti, alegând să realizeze un proiect de reamenajare a Hotelului Bodoc şi împrejurimilor acestuia, hotel achiziţionat anul trecut de Primăria Sfântu Gheorghe de la fostul proprietar care l-a lăsat într-o stare deplorabilă după privatizare.

Un alt student şi-a ales ca temă migraţia tinerilor din Sfântu Gheorghe, iar altul şi-a propus să realizeze un proiect privind dezvoltarea spaţiilor verzi din municipiu. Printre celelalte teme se numără analizarea tehnologică a staţiei de tratare a apei potabile din localitate, valorificarea energiei solare, optimizarea utilizării spaţiilor virane din zona digului Râului Olt, turismul cultural din Sfântu Gheorghe şi împrejurimi, drepturile minorităţilor în Europa, metode moderne de selecţie a personalului în supermarket, inginerie genetică vegetală, impactul reformei educaţionale în Sfântu Gheorghe (perioada 1918-1940) şi inovaţii în cercetare feministă.

Programul de burse a fost lansat anul trecut, când au fost alocaţi 75.000 de lei din bugetul local. Iniţiatorul programului, consilierul local Zsigmond József, a declarat că aplicanţii trebuie să aibă domiciliul stabil în Sfântu Gheorghe, să frecventeze cursuri universitare la zi oriunde în lume, într-o unitate de învăţământ recunoscută oficial de ţara respectivă, să nu fi împlinit 35 de ani la data depunerii dosarului şi să se afle în faza de pregătire a tezei de licenţă, disertaţie sau doctorat. O altă condiţie este ca lucrările să fie axate pe subiecte legate de municipiul Sfântu Gheorghe sau judeţul Covasna, ori să poată fi transpuse în practică în zonă.

Bursele pentru studenţi vin în completarea programului de burse de excelenţă pentru elevii din ultimul an de liceu, instituit în urmă cu mai mulți ani de Consiliul Local Sfântu Gheorghe la propunerea consilierului Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.