ACTUALITATE 28 ianuarie 2015

Se fac înscrieri la Festivalul „Pomana Porcului”

de Székely Emőke | 671 vizualizări

Pomana Porcului Balvanyos 2010 08

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente gastronomice din județul Covasna, cea de-a zecea ediție a Festivalului „Pomana Porcului” de la Balvanyos, va avea loc la sfârșitul lunii februarie. Organizatorul evenimentului, primarul comunei Turia, Daragus Attila, spune că s-au înscris deja 14 echipe, dar se așteaptă la cel puțin încă o echipă.

„S-au înscris echipe din județele Dolj, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Mureș, Covasna și din mai multe regiuni ale Ungariei. Fiecare echipă va primi o jumătate de porc pe care o va tranșa și va prepara bunătăți tradiționale, folosind condimente specifice locului de unde provin” – a declarat Daragus Attila.

Acesta a adăugat că se așteaptă ca și alții să se înscrie la Festival, și desigur sunt așteptați și pofticioșii care vor putea gusta din produsele preparate de concurenți. De asemenea, primarul a spus că porcii vor fi aduși de la o firmă autorizată din zonă și vor fi sacrificați după metode tradiționale, nu după normele UE, unul dintre scopurile evenimentului fiind păstrarea tradițiilor.

Festivalul „Pomana Porcului” este organizat de Primăria Turia și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural și va avea loc în perioada 21-22 februarie. Anul trecut s-au înscris în concurs 13 echipe, iar juriul format din organizatori, maeștri bucătari și un husar au acordat premii pentru fiecare echipă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.