LIFESTYLE 29 ianuarie 2015

Cinci alimente care nu ar trebui niciodată păstrate la frigider

de Covasna Media | 583 vizualizări

Deşi poate sunteţi de părere că frigiderul este locul cel mai bun pentru a depozita orice aliment, aflaţi că nu este aşa.

Unele alimente îşi pierd din gust, savoare sau conţinutul nutriţional atunci când sunt păstrate la rece, scrie cleaneatingonline.com. Specialiştii spun că alimentele pot fi lăsate o perioadă scurtă în frigider, nu pe termen lung. Aceştia au enumerat cinci lucruri care nu ar trebui băgate în frigider, dar şi motivele pentru care acest lucru le-ar dăuna.

1. Ciocolată - Păstrarea ei la frigider duce la dizolvarea zahărului din ea, cauzând condens la suprafaţă. Astfel se formează un strat abraziv care afectează textura tabletei. Mai mult, ciocolata tinde să absoarbă mirosurile, aşa că cel mai bine se poate păstra sigilată, într-un loc întunecat din bucătărie.

2. Cafea - Depozitarea la frigider este dăunătoare pentru cafea din cauza umidităţii din interiorul acestuia, care îi distruge gustul. Pentru o savoare intensă, cafeaua trebuie depozitată într-un recipient închis, la temperatura camerei.

3. Roşii - Acestea devin moi şi fără gust la frigider, spun specialiştii. Aerul rece împiedica roşiile să se coacă şi cauzează astfel pierderea gustului. Acestea ar trebui păstrate la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui.

4. Busuioc - Depozitarea la frigider îl va face să se ofilească şi să devină negru. Busuiocul ar trebui păstrat într-un pahar cu apă, sau într-un ghiveci cu pământ.

5. Cartofi - Păstraţi la frigider mai mult de o săptămână, cartofii vor avea cantităţi mari de zahăr, gust schimbat şi valori nutriţionale dezechilibrate. De asemenea, nivelul mare de zahăr va cauza decolorarea cartofilor în timpul gătirii lor. Cel mai bun loc pentru cartofi este unul întunecat, unde pot fi păstraţi într-o pungă de hârtie.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.