ACTUALITATE 29 ianuarie 2015

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA. Este acuzată de spălare de bani în dosarul Microsoft

de Covasna Media | 644 vizualizări

Elena Udrea, preşedintele PMP, a fost citată cu mandat la DNA. Udrea a fost luată de acasă, în această dimineaţă, de către procurori. Aceasta urmează să fie audiată în dosarul Microsoft. În acelaşi dosar este arestat preventiv şi Dorin Cocoş, fostul său soţ. UPDATE: Udrea este acuzată de fals în declaraţii şi spălare de bani.

Elena Udrea a ajuns, la ora 11:30, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Şefa PMP a fost citată cu mandat de DNA.

"În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda", a scris Elena Udrea, în această dimineaţă, pe contul personal de Facebook.

Potrivit unui document obţinut de Realitatea TV, "în conformitate cu dispoziţiile art. 2 din Legea 115/1996, astfel cum a fost modificată prin Legea 161/2003, în calitate de deputat/ministru Udrea Elena Gabriela avea obligaţia să îşi declare averea, în condiţiile legii".

"Contrar dispoziţiilor legale în declaraţiile de avere din anul 2010 nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş, deşi susnumita declară încasarea de dividende de la această societate. Având în vedere obligaţia legală de a-şi declara averea, faptul că, în perioada 2009 – 2013, Udrea Elena Gabriela a declarat achiziţionarea mai multor bunuri imobile a căror valoare depăşeşte veniturile obţinute ca ministru, deputat sau din activitatea didactică se prezumă că aceasta a utilizat veniturile din alte surse – împrumuturi, dividende, asumându-şi răspunderea pentru provenienţa acestora", mai arată sursa citată.

Numele Elenei Udrea apare în dosarul Microsoft, dosar în care, fostul său soţ, afaceristul Dorin Cocoş, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit unui document obţinut, recent, de Realitatea TV, Elena Udrea nu şi-a trecut în declaraţia de avere mai multe sume de bani obţinute de Dorin Cocoş în 2009.

În hârtii, procurorii DNA fac referire la mai multe împrumuturi făcute de Dorin Cocoş, în 2009, către o firmă controlată de el şi de omul de afaceri Dinu Pescariu. Anchetatorii presupun că sumele ar reprezenta mita primită de Dorin Cocoş pentru a interveni pe lângă oficialităţi guvernamentale, astfel încât să se încheie celebrul contract Microsoft.

Potrivit DNA, în declaraţia de avere a Elenei Udrea care, la momentul respectiv, era soţia lui Dorin Cocoş, nu sunt menţionate aceste sume: "Odată ce acele sume nu au fost declarate în declaraţia de avere depusă de soţia inculpatului în perioada de referinţă, raportat la cuantumul sumelor, apreciem că nu poate fi vorba de o simplă omisiune."

Preşedintele PMP, Elena Udrea, susţine că totul pleacă, de fapt, de la fostul său soţ, Dorin Cocoş, care nu i-ar fi spus adevărul, iar ea nu ar fi avut cum să declare corect averea acestuia.

"Categoric, la momentul acela, în 2009, nu am avut cunoştinţă de faptul că fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Nu mi-a spus. Eu am declarat tot ceea ce am făcut eu şi tot ce-mi spunea fostul meu soţ", a declarat Elena Udrea, la acea vreme, într-o intervenţie la Realitatea TV.

"Acest împrumut despre care se spune în document nu mi-a fost mie adus la cunoştinţă", a mai spus Udrea.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el însuşi, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 29 ianuarie 2015
Cand o vedem pa madama Udrea cu hainute vargate accesorizate cu catuse, de firma, de la Paris, daca e posibli, nu ?! Va fi colega de suferinta si de puscarie cu prietena ei, Alina Bica?! Sa-si aline citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.