LIFESTYLE 29 ianuarie 2015

O dublă plăcere: spa-ul de bere

de Covasna Media | 1203 vizualizări

Baia în bere este cea mai nouă metodă de relaxare şi de înfrumuseţare propusă de câteva hoteluri din Praga. Pe durata tratamentului, oaspeţii îşi pot umple halba de bere de la propriul dozator, ori de câte ori doresc, scrie adevarul.ro.

Cehia este paradisul iubitorilor de bere, iar acum, aceştia au un motiv în plus să o viziteze: spa-urile cu bere. Tratamentele cu această băutură sunt cea mai nouă „fiţă“ în materie de întreţinere corporală. La hotelul The Beer Spa Bernard, din Praga, oaspeţii se pot răsfăţa cu băi în bere, masaje şi halbe de bere fără limită, umplute de la propriul dozator. „Terapiile sunt foarte vechi, unice, bazate doar pe ingrediente naturale. Berea servită aici este produsă printr-o metodă tradiţională, folosind cel mai bun soi de hamei din Cehia“, spun proprietarii hotelului.

Baia cu bere este un amestec de drojdie, hamei şi orz, peste care se toarnă apă minerală, la o tempera­tură de 37 de grade, care să păstrează constantă pe toată durata tera­piei. Vitaminele, enzimele şi proteinele conţinute sunt bune pentru păr şi unghii, stimu­lează circulaţia sanguină, exfoliază pielea şi dau strălucire tenului, iar apa carbogazoasă destinde musculatura şi facilitează asbsorţia nutrienţilor în piele. Pentru a vă bucura de toate aceste beneficii, ar trebui să nu vă spălaţi pielea timp de 12 ore de la baia în bere.

Tratamentul nu poate fi complet fără berea administrată pe cale internă, căci vindecarea se face „de la interior spre exterior“, spun terapeuţii hotelului. Fiecare oaspete are la dispoziţie propriul dozator de bere, de la care îşi poate umple halba ori de câte ori doreşte. Totuşi, proprietarii hotelului atrag atenţia că excesul de bere nu este indicat.

Un alt hotel din Praga care pune la dispoziţia oaspeţilor un spa cu bere, Spa Beerland, a creat pentru băi câteva butoaie uriaşse, din stejar nobil, care păstrează temperatura potrivită şi dozajul perfect de ingrediente. Concentraţia mare de enzime şi vitamine din grupul B din drojdia de bere stimulează regenerarea pielii, iar împreună cu celelalte ingrediente, stimulează metabolismul, ajută la eliminarea substanţelort toxice din corp şi atenuează stresul şi oboseala, susţin proprietarii pe site-ul hotelului. Desigur, pe timpul vizitei la spa, puteţi consuma bere în cantităţi nelimitate.

După o baie de 20 de minute în butoaiele de stejar, oaspeţii trebuie să se relaxeze la fel de mult timp pe un pat din paie, pentru ca vitaminele şi mineralele din bere să fie absorbite prin piele. De asemenea, ei pot savura o pâine cu bere lângă un şemineu.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.