METEO 29 ianuarie 2015

Prognoza meteo pentru weekend. Vremea continuă să se încălzească

de Covasna Media | 640 vizualizări

Vremea are un caracter schimbător în următoarele zile. Dacă în unele zone va ninge, în altele temperaturile vor urca până la 13 grade Celsius.

Vineri, vremea continuă să se încălzească şi temperaturile trec de mediile climatologice. Vorbim despre maxime de la 2 grade în estul Transilvaniei până la 12...13 grade în sud-estul extrem. În jumătatea de vest a ţării, cerul va fi încărcat de nori şi seara şi noaptea vor fi precipitaţii, mai ales ploi, chiar însemnate pe arii restrânse. La munte cad precipitaţii mixte, iar noaptea cad mai ales ninsori în Carpaţii Meridionali şi Occidentali. În celelalte regiuni cerul e temporar noros şi plouă pe arii restrânse noaptea. Ceaţa e încă prezentă pe arii restrânse în sud şi în est. Vântul se intensifică în toate regiunile, dar suflă tare la munte şi trecător în Câmpia de vest şi pe litoral.

Sâmbătă, vremea rămâne caldă pentru data din calendar chiar dacă maximele scad uşor în regiunile extracarpatice, cu maxime de la 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 12 grade în estul Dobrogei, poate şi în sudul extrem. În prima parte a zilei, mai ales, continuă să ningă la munte, iar în celelalte regiuni cad mai ales ploi. Noaptea mai plouă în sudul şi în estul Munteniei şi în Dobrogea, iar în Oltenia şi în Subcarpaţii getici plouă. Izolat, cantităţile de apă sunt mai importante, iar în Dobrogea şi la munte vântul suflă tare.

Duminică, precipitaţiile nu lipsesc, dimpotrivă, predomină ploile în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Olteniei, iar în Banat şi în Transilvania, dar şi în Moldova şi în Subcarpaţii getici cad precipitaţii mixte, iar la munte ninge. Maximele sunt încă generoase, de la 2 la 10 grade.

De luni până joi temperaturile sunt uşor mai mari decât cele normale pentru începutul lunii februarie în cea mai mare parte a ţării, iar şanse mai mari de precipitaţii sunt în sud şi în est.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.