ACTUALITATE 29 ianuarie 2015

Situaţia personalului nedidactic, discutată în cadrul Comisiei de dialog social

de Agerpres | 671 vizualizări

Personalul nedidactic din judeţul Covasna, reprezentat de Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România (CNSLR) „Frăţia”, este nemulţumit de nivelul salariilor şi condiţiile de muncă şi ameninţă cu acţiuni de protest.

Liderul CNSLR „Frăţia” Covasna, Vasile Neagovici, a declarat joi, în cadrul şedinţei Comisiei de dialog social de pe lângă Prefectura Covasna, că salariile persoanelor angajate pe posturile nedidactice se situează la nivelul minim pe economie, iar aceştia pe lângă faptul că sunt prost plătiţi, mai trebuie să facă faţă şi unei supranormări a muncii. „Oamenii sunt pe bună dreptate nemulţumiţi de salarizare şi de felul în care sunt trataţi. Sunt plătiţi cu salariul minim pe economie indiferent de vechime, munca este supranormată, nu beneficiază nici de concedii suplimentare. Aşa cum stau lucrurile, am putea spune că personalul nedidactic este considerat ca făcând parte dintr-o categorie socială inferioară”, a declarat Vasile Neagovici.

El a mai adăugat că dacă lucrurile nu se vor schimba, nu exclude posibilitatea ca personalul nedidactic să demareze acţiuni de protest. Neagovici a mai spus că a sesizat Tribunalul Covasna cu privire la nedreptăţile făcute acestor oameni.

Inspectorul şcolar general adjunct Marcela Ştefu a declarat că numărul posturilor nedidactice din judeţul Covasna, pe care sunt angajaţi şoferi, portari, paznici, muncitori, dar şi îngrijitoare, dădace şi bucătărese, a scăzut cu aproape 4% în acest an şcolar faţă de cel precedent. Potrivit acesteia, anul trecut au fost 798 de posturi nedidactice la nivel de judeţ, iar anul acesta sunt 768, deci cu 30 mai puţine, numărul fiind stabilit în funcţie de o serie de criterii, cum ar fi numărul copiilor, al grupelor şi suprafaţa de întreţinere.

Ea a menţionat că în ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind majorarea salariilor bugetarilor nu a fost cuprins şi personalul nedidactic. Conducerea Inspectoratului a mai menţionat că nu este exclusă varianta reducerii şi altor posturi din categoria celor nedidactice în perspectiva încadrării în bugetul alocat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.