ACTUALITATE 30 ianuarie 2015

Incident fără urmări grave la fabrica de volane din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 554 vizualizări

13 angajați ai fabricii de volane din Sfântu Gheorghe au ajuns vineri la Spitalul Județean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe cu suspiciune de intoxicație, însă niciunul nu a fost internat. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Nagy-Demeter István, ne-a declarat că toți pacienții au fost trimiși acasă după ce medicii au constatat că nu necesită internare.

Incidentul s-a produs vineri dimineață, când unii dintre angajați au început să se simtă rău. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Ambulanță și SMURD, care au preluat pacienții, restul angajaților, în jur de 800, fiind evacuați. De asemenea, la fabrică au venit cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenția pentru Protecția Mediului și Direcția de Sănătate Publică, precum și prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, pentru a cerceta cauzele producerii incidentului.

„Cel mai important lucru este că nimeni nu a fost rănit grav, acesta este lucrul care ne interesează cel mai mult. Din primele verificări se pare că la originea incidentului este o substanță detartrantă folosită la curățarea țevilor. Aceasta este una dintre ipoteze, însă mai multe vă putem spune luni” – ne-a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.