LIFESTYLE 1 februarie 2015

Alimentele care înlocuiesc medicamentele

de Covasna Media | 490 vizualizări

Unele alimente pot înlocui medicamentele uzuale. Iată care sunt:

Somonul

Somonul conţine un nivel ridicat de omega 3, care ajută la prevenirea bolilor de inimă. Cercetările arată că prin consumul de somon o dată pe săptămână se reduce riscul atacurilor de cord şi scade tensiune arterială, se reduc problemele cauzate de artrită, previne astmul şi cancerul de stomac şi sân.

Morcovii

Morcovii sunt alimente care conţin beta-caroten, care ajută în tratamentele împotriva cancerului, susţin sistemul imunitar şi protejează arterele. Un morcov pe zi poate reduce riscul de cancer pulmonar şi se consideră că ajută la prevenirea bolilor de ochi, precum cataracta.

Ceapa

Cercetările au arătat că ceapa ar preveni multe forme de cancer la animale. La oameni, se ştie că ceapa previne cancerul de stomac pentru că are un conţinut mare de antioxidanţi. O jumătate de ceapă pe zi poate reduce colesterolul şi cheagurile de sânge.

Portocalele

Cu siguranţă se ştie că portocalele conţin multă vitamina C care ajută la răceli şi gripe, dar în acelaşi timp ele pot ajuta la prevenirea cancerului pulmonar, de stomac, de pancreas şi de sân. O portocală sau două pe zi sunt indicate pentru orice tratament.

Broccoli

Puţină lume ştie că broccoli conţine 97% vitamina C, care este foarte eficace în tratarea problemelor de inimă. Antioxidanţii normalizează fluxul sanguin şi reduc tensiunea. Fibrele reduc colesterolul şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, ceea ce ajută mult celor care suferă de diabet. Se crede şi că broccoli este benefic în prevenirea cancerului gastric, pulmonar şi de san deoarece are efect asupra sistemului hormonal.

Merele

Un măr pe zi ţine doctorul departe, spune o expresie folosită în folclor. Fructele sunt foarte accesibile, practice şi sunt uşor digerate. Merele conţin vitaminele C şi A şi sunt sunt foarte eficiente în scăderea nivelului de colesterol din sânge şi reduc riscul îmbolnăvirii de cancer.

Usturoiul

Usturoiul ajută la reduce­rea grăsimilor din ficat, ale cărui funcţii principale sunt de dezintoxicare şi producere de substanţe biochimice necesare digestiei – aspecte majore în prevenirea balonării. Cer­cetările au demonstrat că utilizarea regulată a usturoiului în alimentaţie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie şi tratament a arterosclerozei. Usturoiul este un vermifid, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, bactericid, rezolutiv, expectorant, febrifug, tonic muscular, hipotensor (scăderea tensiunii arteriale), antireumatismal, antiasmatic, detoxifiant, su­­dorific, are efect antihelmintic şi anticarcinogenetic, fiind şi afrodisiac.

Ardeiul iute

Pe lângă faptul că e folosit ca şi condiment pentru mâncare, ardeiul iute reduce riscul creşterii tensiunii arteriale, a atacurilor cerebrale şi bolilor de inimă. Capsaicina, un ingredient activ al ardeiului iute ajută la creşterea metabolismului şi împotriva atacurilor de foame, în special împotriva poftei pentru dulciuri.

(lyla.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.