SPORT 1 februarie 2015

La Australian Open 2015, Djokovic a reușit o performanță nemaivăzută în istoria tenisului!

de Covasna Media | 424 vizualizări

djokovici

Novak Djokovic a reușit să câștige din nou titlul de la Australian Open. Prin victoria din finala de duminică, obținută în fața lui Andy Murray, sârbul a devenit a cincea oară campion la Melbourne.

Primul Grand Slam al anului reprezintă turneul preferat al lui Djokovic, care bate record după record la Antipozi. Succesul cu Murray a consemnat alte două borne istorice.

Mai întâi, Nole a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri la Australian Open, 5 la număr, depășind-ui pe Roger Federer și Andre Agassi, cu care se afla la egalitate înaintea turneului, câte 4 trofee.

Mai impresionant este ceea ce a realizat sârbul la ediția 2015! Este primul jucător din istorie care încheie victorios duelurile din semifinală și finală cu un set la 0! Niciun alt jucător sau jucătoare din istoria tenisului nu a bifat această performanță!

În semifinală, Nole îl învingea pe singurul om în fața căruia a pierdut la ultimele 5 ediții de la Melbourne: Stan Wawrinka (2014). Elvețianul a cedat cu 6-7, 6-3, 4-6, 6-4, 0-6!

În finală a venit rândul lui Murray. După trei seturi echilibrate, care au durat peste 3 ore, a venit actul al patrulea, adjudecat de Nole fără nicio emoție: 7-6, 6-7, 6-3, 6-0.

În urma succesului de la Australian Open, Djokovic a ajuns la 8 titluri de Grand Slam în carieră și și-a mărit avansul la aproape 4000 de puncte în ierarhia mondială în fața principalului urmăritor.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.