ACTUALITATE 1 februarie 2015

Vreme mohorâtă, dar caldă în primele zile ale lunii februarie

de Covasna Media | 1173 vizualizări

Temperaturile rămân în zilele următoare mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, însă începutul de săptămână stă sub semnul precipitaţiilor.

Luni în vestul, centrul şi nordul ţării, norii stau adunaţi şi lasă ninsori slabe, ici-colo şi câte o lapoviţă, însă în restul ţării se iveşte şi soarele printre nori şi numai pe alocuri cad precipitatii slabe, predominant ploi. Ceaţa apare şi ea izolat în zori de zi, iar la amiază termometrele vor indica maxime termice de 1 grad Celsius în Dealurile de Vest şi în depresiunile intramontane şi 9 grade în sudul extrem a ţării.

Marţi temperaturile mai scad puţin, însă tot rămân mai mari decât ar trebui la început de februarie, cu maxime la amiază între -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9 grade în Oltenia. În nord-centru şi est aşteptăm din nou precipitaţii, ninsori în Maramureş şi Transilvania, predominant ninsori în Moldova şi precipitaţii mixte în Muntenia şi în Dobrogea. Vor fi şi condiţii de polei, iar la munte şi în sudul ţării vântul se arată mai sprinten. În rest, doar temporar norii acoperă soarele şi precipitatiile apar după căderea nopţii.

Miercuri, în zori în zonele joase este puţină ceaţă, însă norii se adună tot mai mulţi începând dinspre sud-vest şi temporar cad precipitaţii slabe în mare parte din ţară. Vor fi ninsori la munte, vor fi şi lapoviţe în centru, în nord şi pe alocuri în vest, iar în rest predomină ploile. Izolat se va produce polei, şi vântul se arată şi el mai alert în sud, în sud-vest, şi pe crestele înalte de munte. În aceste condiţii, la amiază vor fi temperaturi de la 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei până la 9 grade în Muntenia şi Dobrogea.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.