ACTUALITATE 9 februarie 2015

Urgenţe medicale în ultima săptămână

de Covasna Media | 461 vizualizări

La Secția de Urgențe UPU-SMURD a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, s-au prezentat în intervalul 2-9 februarie un număr de 554 pacienți. În 125 de cazuri specialiştii instituţiei au recurs la internare. În funcție de specialități cazurile înregistrate se divid în felul următor: Urgenţe cardio­vasculare: 34 (8 pacienți au necesitat internare – unul în urma unui infarct miocardic, iar doi cu diagnosticul embolie pulmonară); Urgenţe neurologixe: 63 (22 internați – un pacient pentru atac cerebral); Urgenţe chirurgicale: 47 (5 internați); Urgenţe de medicină internă: 161 (24 necesitând internare); Urgenţe pediatrice: 151 (99 de pacienți prin secția UPU-SMURD); Urgenţe psihiatrice: 28 (7 au fost internați); Urgenţe ginecologice: 32 (21 de internări); Urgenţe ortopedice (traume): 50 (din care în 7 cazuri a fost nevoie de internare).

În perioada vizată la secția de specialitate a spitalului au decurs 15 nașteri, 8 fete, respectiv 7 băieți au venit pe lume.

În perioada de referință la secția UPU-­SMURD a Spitalului s-au prezentat patru victime de accidente rutiere, cu leziuni minore care nu necesitau internare.

Un număr total de 8 persoane au ajuns însă în stare avansată de ebrietate la secția UPU-SMURD a Spitalului, toți majori. În niciun caz nu s-a recurs la internare.

Cinci persoane au ajuns pe secție cu leziuni rezultate din agresiuni. Toți au fost tratați în cadrul UPU-SMURD.

Săptămâna trecută specialiștii din cadrul secției urgențe au înregistrat un nou caz de intoxicație cu monoxid de carbon, victimele un bărbat și o femeie au petrecut 24 de ore la secția ATI a spitalului, mai apoi au părăsit instituția. Ambii își au domiciliul la Târgu Secuiesc.

În ultimele 168 de ore nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu virusul Hepatita A.

Biroul de Presă

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.