ACTUALITATE 11 februarie 2015

Vremea începe să se încălzească

de Covasna Media | 604 vizualizări

Meteorologii anunţă că vremea va începe să se încălzească în următoarele zile, iar mercurul din termometre va urca până la 9 grade, în unele regiuni.

Joi vorbim despre vreme frumoasă şi în încălzire. Totuşi, dimineaţa încă va fi geroasă prin Oltenia, Transilvania şi Moldova, iar izolat în zonele joase şi ceaţa va fi prezentă. Peste zi însă predomină soarele şi doar în primele ore în sudul ţării încă sunt înnorări şi fulguieli izolate. În aceste condiţii, la amiază vor fi maxime termice de la -5 grade în depresiuni până la 6 grade în zonele deluroase din vestul şi sudul ţării.

Vineri, încălzirea continuă, maximele zilei pornesc de la -1 grad în depresiuni, în rest sunt exclusiv pozitive, până spre 9 grade în dealurile sudice şi vestice. Iar ca aspect, vremea se anunţă însorită în întreaga ţară, fără precipitaţii şi fără vânt, însă cu puţină ceaţă în zori la câmpie şi în depreisuni.

Sâmbătă, tot frumoasă rămâne vremea şi deja devine mai caldă decât ar fi normal pentru a doua decadă a lunii februarie, în special vestul şi nord-vestul ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 2 grade, izolat, în Transilvania şi Oltenia şi 11 grade în Dealurile de Vest. Iar soarele este prezent întreaga zi în mare parte din ţară şi doar peste regiunea Dobrogei se mai plimbă din când în când câţiva nori inofensivi.

Duminică va fi soare pe săturate în regiunile intracarpatice ale ţării noastre, aici va fi şi cel mai cald, cu temperaturi ce ating la amiază şi 11 grade în Dealurile de Vest. Dar în sud şi est mai zăbovesc nori joşi, ceaţa este şi ea prezentă la nivel local în orele dimineţii, însă numai izolat vor fi burniţe şi fulguieli, iar în Oltenia la prânz nu se depăşesc 1...2 grade.

Cât despre primele zile ale săptămânii care urmează, meteorologii spun că temperaturile rămân mai ridicate decât normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Iar în zonele joase pe alocuri va mai fi ceaţă în orele dimineţilor, în timp ce în sud şi est izolat vor fi şi fulguieli trecătoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.