ACTUALITATE 23 februarie 2015

O nouă rundă de dezbateri „Vox Populi”. Tema: „Imaginea «celuilalt» în mass-media”

de Mirela Cara Dragu | 660 vizualizări

10997480_917264908304301_7209081352304519049_n

Clubul de Dezbateri „Vox Populi” organizează marţi o nouă dezbatere, care va avea loc în Amfiteatrul din Universitatea „Babeş-Bolyai” Sfântu Gheorghe. Tema stabilită pentru această ediţie este „Imaginea «celuilalt» în mass-media”. După modelul ediţiei din luna ianuarie, în care Santa Imre şi Daniel Şanta, în calitate de reprezentanţi ai fiecăreia dintre părţi, au discutat pe marginea atitudinii şi ritualurilor de sărbători, specifice fiecăreia dintre culturi, dezbaterea de marţea aceasta va fi susţinută de Ambrus Attila, fostul preşedinte al Asociaţiei Ziariştilor Maghiari din România, editorialist la „Brassoi Lapok”, şi Marius Cosmeanu, editorialist la România Liberă, originar din Târgu Mureş, care, în articolele sale, a vorbit de nenumărate ori despre aspectele multiple ale convieţuirii româno-maghiare.

Cercul de Dezbateri Civice Româno-Maghiare „Vox Populi” a fost înfiinţat la finele anului 2014, la iniţiativa profesorului de la Facultatea de Ştiinţe Politice de la UBB, Cziprián-Kovács Loránd, şi a coordonatorului Saint George Debate Club, Mădălin Guruianu. Fiind un grup de iniţiativă, cumpătat şi independent, care urmăreşte să dea naştere unei platforme reale de dezbateri a temelor de actualitate, Cercul „Vox Populi” se adresează oricărei persoane care împărtăşeşte necesitatea unor dezbateri corecte, fără tabuuri şi prejudecăţi, şi care pune mai presus de orice valoare, buna convieţuire româno-maghiară. „Vox Populi” îşi propune să organizeze mai multe dezbateri în acest an, preferabil lunar, astfel încât să oamenii să aibă prilejul de a veni în contact şi a înţelege punctele de vedere ale fiecăreia dintre părţi.

Dezbaterea va începe de la ora 18:00. Intrarea este liberă şi sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi de tema propusă sau de invitaţi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.