ACTUALITATE 23 februarie 2015

Programul The Duke of Edinburgh's International Award, lansat în judeţul Covasna

de Agerpres | 798 vizualizări

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Covasna lansează programul The Duke of Edinburgh's International Award în judeţul Covasna, ce are ca scop facilitarea accesului tinerilor la programe de educaţie şi dezvoltare personală.

Directorul DJST Covasna, Marian Ştiopu, a declarat că festivitatea va avea loc pe data de 3 martie a.c., la Centrul de Cultură Arcuş, în prezenţa Principelui Nicolae al României, precum şi a reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Educaţiei. Marian Ştiopu a menţionat că The Duke of Edinburgh's International Award este lider al programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 25 de ani, prin urmare aducerea lui în judeţul Covasna deschide noi oportunităţi tinerilor din această zonă.

Cătălin Lazăr, consilier pe probleme de tineret în cadrul DJST, a precizat că programul va fi implementat bilingv, oferindu-le astfel atât tinerilor români, cât şi maghiari din judeţ posibilitatea de a urma trainingurile în limbile lor materne, iar ulterior să participe la acţiuni comune.

„Este pentru prima dată când programul Award România vine cu o componentă în limba maghiară, deci acesta este un element de noutate. Al doilea este faptul că lansarea acestui program ca ofertă educaţională pentru tineri vine din partea unei instituţii publice. (...) DJST Covasna este prima instituţie din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului care va fi licenţiată şi va putea oferi acest program tuturor tinerilor covăsneni”, a declarat Cătălin Lazăr. El a menţionat că în zilele de 13 şi 14 martie va fi organizat, în colaborare cu conducerea Şcolii Populare de Artă din Sfântu Gheorghe, un curs pentru tinerii care vor deveni lideri Award.

Programul The Duke of Edinburgh's International Award a fost lansat în anul 1956 în Marea Britanie, iar în ultimii 50 de ani a facilitat accesul la educaţie şi dezvoltare personală unui număr de peste opt milioane de tineri din peste 140 de ţări. În România programul a fost introdus în anul 1991 şi s-a dezvoltat după 2011. Începând cu iunie 2013, acesta este patronat de Principesa Margareta a României.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.