SPORT 24 februarie 2015

Bara Hunor din Sfântu Gheorghe a devenit antrenor internațional de squash

de Székely Emőke | 919 vizualizări

bara hunor

După patru zile de antrenamente teoretice și practice conduse de unul dintre cei mai renumiți antrenori de squash, Michael Khan, Federația Română de Squash are încă patru antrenori acreditați la nivel European.

În 2012 a avut loc primul curs din istoria squash-ului românesc. La București, Michael Khan a împărtășit câteva secrete și a acordat patru certificate ESF Level 1. La acea vreme covăsneanul Bara Hunor nu a reușit să treacă examenul, însă a reușit acum, devenind astfel antrenor recunoscut pe plan European.

Antrenorul austriac Michael Khan a avut la dispoziție 10 candidați, pe care i-a testat la toate capitolele. Prima zi a fost rezervată părții teoretice, apoi au urmat mai multe etape. Michael Khan a oferit sfaturi despre diverse lovituri și, imediat, antrenorul și cursanții au trecut pe teren la proba practică.

Au fost în total șase antrenamente, iar duminică, în ultima zi, a avut loc examenul final pentru a desemna noii antrenori. Dintre cei 10 pretendenți, patru au reușit să se încadreze în standardele impuse de Michael Khan. Fiecare a avut la dispoziție un „student”, 6 fete, aflate la debutul în squash, și 4 copii cu vârste între 6-8 ani.

Bara Hunor, Adrian Simtea, Andrei Samfescu și Bogdan Benga au fost merituoșii care au primit felicitările și diploma de antrenor ESF Level 1. Un caz aparte l-a reprezentat Bara Hunor. El participase și la cursul din 2012, însă experiența nu l-a ajutat și a fost nevoit să revină pentru a susține din nou examenul. A primit ca temă lovitura boast și s-a descurcat perfect, culegând laude din partea antrenorului. „Am observat la el o schimbare radicală față de 2012. A progresat enorm, are mai multă răbdare și sunt convins că a „furat” mai multe sfaturi de la antrenorii din România. Îl felicit și îi doresc mult succes – a declarat Michael Khan.

În acest moment, în România sunt 21 de antrenori Level 1 și încă doi antrenori Level 2 (George Constantinescu și Horia Naumescu).

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.