ACTUALITATE 24 februarie 2015

Keresztély Irma nu s-a înscris pentru un nou mandat la şefia IŞJ

de Székely Emőke | 604 vizualizări

Directorul Liceului „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe este singurul candidat la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna

Pe data de 23 februarie s-a încheiat perioada de înscrieri la examenul de ocupare a funcției de inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Covasna. Ministerul Educației a scos la concurs toate cele 42 de posturi din țară, însă în Covasna un singur candidat și-a depus dosarul, și anume directorul Liceului Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe, Kiss Imre.

Acesta s-a născut în Valea Crișului și a urmat cursurile Liceului Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, după care a obținut diplomă de licență la Universitatea București, Facultatea de Matematică. Conform site-ului Ministerului Educației, Kiss Imre este profesor cu gradul I și expert în managementul educațional. După terminarea facultății, Kiss Imre și-a început cariera ca profesor de matematică, iar în ultimii 17 ani a fost director al Liceului Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe. De asemenea, de câțiva ani este vicepreședintele Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România.

„Mi-am depus dosarul de candidatură după ce colegii mei directori m-au îndemnat să fac acest lucru. Cred că experiența celor 17 ani petrecuți în fruntea unei școli mă va ajuta în îndeplinirea sarcinilor de inspector școlar general” – a declarat Kiss Imre.

Actualul inspector șef din cadrul IȘJ, Keresztély Irma, a declarat că nu mai poate candida pentru că a atins vârsta pensionării.

Examenul pentru ocuparea celor 42 de posturi inspectori școlari generali vacante va avea loc în perioada 11-20 martie la sediul Ministerului Educației.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.