ACTUALITATE 24 februarie 2015

Program prelungit la taxe și impozite

de Székely Emőke | 616 vizualizări

Angajații Direcției Finanțelor Publice Sfântu Gheorghe vor lucra vineri și sâmbătă cu program prelungit. Astfel contribuabilii vor putea plăti dările locale vineri între orele 8-18, dar și sâmbătă între orele 8-12. De asemenea, angajații Direcției vor merge la Chilieni și Coșeni pentru ca locuitorii de acolo să nu fie nevoiți să se deplaseze la Sfântu Gheorghe pentru plata impozitelor. La Coșeni impozitele se pot plăti în casa de cultură joi între orele 8-11:30, iar la Chilieni tot la casa de cultură între orele 12-14.30.

Până la data de 31 martie se acordă bonificaţie pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădire, teren şi pe mijloacele de transport datorat pe întregul an de către persoanele fizice, după cum urmează: până la 28 februarie 10%, iar în perioada 1–31 martie 5%. Bonificaţia se acordă contribuabililor care la data plăţii impozitelor nu figurează cu obligaţii restante către bugetul local, precum şi contribuabililor persoane juridice care se află în procedura de prevenire a insolvenţei sau în procedura insolvenţei, cu condiţia ca restanţele să fie cuprinse în programul de plată a creanţelor din planul de redresare sau de reorganizare.

Pentru neplata la termen a impozitelor şi taxelor locale se plătesc majorări de întârziere conform actelor normative în vigoare. Nivelul majorării de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

În cazul în care contribuabilul nu-şi plăteşte de bunăvoie obligaţiile bugetare datorate, Direcţia Finanţe Publice Municipale va proceda la acţiuni de executare silită potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală (poprire, executarea silită a bunurilor mobile şi/sau imobile).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.