ACTUALITATE 25 februarie 2015

Inspectoratul Şcolar nu consideră necesară suplimentarea numărului de clase pregătitoare şi de liceu de la CNMV

de Mirela Cara Dragu | 755 vizualizări

Consilierul local Mădălin Guruianu, membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, a anuţat miercuri că a primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna răspunsul aşteptat la o solicitare pe care a înaintat-o către acesta în luna ianuarie a acestui an.

Guruianu solicitase, între altele, cifrele exacte de şcolarizare pentru fiecare clasă în parte, defalcate pe zone şi pe linii de predare. În momentul de faţă, la CNMV sunt aprobate patru clase de liceu şi două clase pentru ciclul primar, deşi Consiliul de Administraţie al Colegiului ceruse trei clase pentru ciclul primar (grupa pregătitoare) şi cinci clase pentru liceu (clasa a IX-a).

Din răspunsul primit de la Inspectorat reiese că în acest moment, numărul de elevi din Sfântu Gheorghe şi împrejurimi nu necesită formarea unui număr mai mare de opt clase. „Din acest plan de şcolarizare pe care domnii mi-l prezintă, ei vor ca noi să luăm de bună cercetarea conform căreia o clasă întreagă de limbă română se mută din zona Sfântu Gheorghe. (…) Aşa au luat dânşii în considerare de ce numărul de copii din zona Sfântu Gheorghe nu necesită să fie făcute nouă clase, ci numai opt”, a declarat Guruianu.

Mădălin Guruianu a mai precizat că, în momentul în care Ministerul Educaţiei va pune în dezbatere publică planul de şcolarizare, va trimite la Bucureşti toate observaţiile sale privind necesitatea formării unui număr mai mare de clase. Dacă în urma celor discutate la minister se va decide că este nevoie de trei clase de limba română pentru grupa pregătitoare, respectiv de cinci clase de liceu pentru clasa a IX-a, consilierul local va solicita demisia tutror persoanelor care au lucrat la studiul primit de la IŞJ. „Dacă acest sistem dă greş prin ceea ce o să vă demonstrez, dacă va fi cazul, în câteva luni mă voi întrepta să cer demisia tuturor oamenilor care au lucrat la acest studiu”, a spus Mădălin Guruianu, care a precizat că, în opinia sa, problema ţine în mare parte şi de sistemul creat şi perpetuat de inspectorul şcolar general Keresztély Irma, salutând totodată decizia acesteia de a nu se înscrie la concurs pentru un nou mandat, după cei 18 ani în funcţie. Decizia inspectorului şcolar îi dă lui Mădălin Guruianu speranţa că lucrurile din sistemul de învăţământ la nivel local se vor îndrepta, mai ales dacă la conducerea IŞJ va veni o persoană care nu va avea nicio legătură cu politicul.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Guruianu Madalin, 26 februarie 2015
Cererea inițială, răspunsul IȘJ și comentariile mele citeste integral
Luca, 25 februarie 2015
Prezinta te rog concret ce răspuns s-a primit de la ISJ. Nu înțeleg...Mulțumesc.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.