ACTUALITATE 2 martie 2015

Cercetați penal după ce au încercat să obțină fraudulos permise de conducere în Ungaria

de Székely Emőke | 419 vizualizări

Un bărbat a fost identificat de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, după ce a încercat să intermedieze obținerea frauduloasă a permisului de conducere pentru trei persoane, se arată într-un comunicat emis de DGA Covasna.

Oamenii legii l-au prins pe bărbat duminică noaptea în trafic, pe raza loc. Rupea Gară, jud. Brașov, în timp ce conducea un autoturism spre direcția Budapesta, iar în mașina acestuia se aflau alte trei persoane.

„Cu ocazia efectuării percheziției autoturismului și a ocupanților acestuia, s-au identificat documente personale (cópii cărți de identitate, certificate de naștere, diplome de absolvire, diplome de competență profesională etc.), precum și suma totală de 4.684 de lei, 405 euro și 6.000 de forinți” – se arată în comunicat. Cele trei persoane pasagere în mașină le-au declarat polițiștilor că documentele și banii urmau să îi predea, prin intermediul șoferului, unui instructor auto din Budapesta pentru a obține permise de conducere.

„În fapt, D.J.L. a pretins de la fiecare dintre cele trei persoane, S.A., B.V. și S.C, pentru el și pentru instructorul auto din Ungaria, suma de 1.500 de euro afirmând că, prin intermediul acelei persoane, are influență asupra funcționarilor publici din cadrul autorităților din Ungaria cu atribuții în eliberarea permiselor de conducere, urmând a-i determina pe aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu și să le faciliteze obținerea în mod ilicit a permisului de conducere” – spun anchetatorii.

În cauză, procurorul a început urmărirea penală față de cei 4 pentru trafic, respectiv cumpărare de influență.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.