LIFESTYLE 3 martie 2015

4 moduri prin care îţi protejezi ochii dacă lucrezi la calculator

de Covasna Media | 443 vizualizări

Dacă lucrezi de la calculator toată ziua, cu siguranţă eşti familiarizată cu senzaţia iritantă şi de oboseală a ochilor din a doua parte a zilei. Totul devine înceţoşat şi uneori ai chiar dureri de cap.

Aceste simptome sunt cunoscute drept „oboseala ochilor” sau sindromul „computer vision” şi este o maladie a erei noastre, una pe care foarte multă lume o experimentează.

Din fericire, există lucruri pe care experţii spun că le poţi face pentru a minimiza disconfortul şi prejudiciul provocat de munca în faţa unui ecran strălucitor pe parcursul întregii zile, scrie feminis.ro. Iată patru sfaturi uşor de pus în aplicare, care vor face o diferenţă uriaşă:

Măreşte textul – Dacă te holbezi la un text mărunt, nu faci decât să oboseşti şi să ai dureri de cap. Aşa că, măreşte textul şi reglează luminozitatea ecranului pentru a-ţi fi mult mai uşor să citeşti.

Clipeşte – Când ne uităm la monitoare, uităm să clipim, ceea ce duce la uscarea ochilor. Este greu să îţi aminteşti, dar încearcă să te asiguri că nu încetezi să clipeşti atunci când lucrezi de la calculator. Lacrimile artificiale sunt încă o metodă bună prin care îţi poţi păstra ochii umezi.

Reglează luminozitatea – Lumina monitorului îţi poate provoca dureri de cap. Reglează intensitatea sa şi achiziţionează-ţi dacă simţi că este necesar şi o pereche de ochelari de protecţie.

Aplică regulă 20-20-20 – După 20 de minute de muncă, priveşte 20 de secunde în altă direcţie. Ochii tăi au muşchi care îi ajută să se mişte şi să se concentreze la diferite obiecte, dar dacă te holbezi la ecran, la aceeaşi distanţă, pentru mai multe ore la rând, muşchii trec printr-un stadiu destul de dificil atunci când îi pui din nou la muncă. Este aproape la fel ca în cazul în care stai ore în şir pe scaun şi muşchii ţi se atrofiază.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.